Tapahtumakalenteri

Blogit

Taidematkalla, blogi 36/17

Kirjoittanut Heikki Lammi (15.8.2017, 22:06)

Sota-aikojen muistoja,...

Kirjoittanut Heikki Lammi (6.8.2017, 20:20)

Orpona maailmalle, bl. 34/17

Kirjoittanut Heikki Lammi (30.7.2017, 18:43)

Jaakon päivä, blogi 33/17

Kirjoittanut Heikki Lammi (25.7.2017, 11:30)

Kauppi ja Tiainen, bl 32/17

Kirjoittanut Heikki Lammi (19.7.2017, 06:18)

YS-Kysely

Minkä kesätekemisen säät ovat pilanneet?

Postia toimitukselle

Yläri Facebookissa

Reseptit

  • Tippaleivät vapun kunniaksi

    1.0/5 arvosana (arvosteltu 1 kertaa)

    Niina Martikainen ja Maarit Lehto, kaksi ensikertalaista vappuherkun kokkaajaa totesi, että tippaleipien tekeminen vaikuttaa vaikealta, mutta on oikeasti helppoa. Tekemisessä on vain odottamisen vaiva. Taikinan kohoaminen kestää tunnin verran.

    Taikina:
    2 kananmunaa
    1 rkl sokeria
    5 dl haaleaa maitoa
    25 g hiivaa
    450 g vehnäjauhoja 
    -keitetään öljyssä
    -päälle tomusokeriia

    1. Sekoita vatkaten munat ja sokeri.
    2. Lisää maito ja siihen liuotettu hiiva sekä vehnäjauhot. Laita taikina nousemaan tunniksi.
    3. Kuumenna öljy kattilassa.
    4. Laita taikinaa litran pakastepussiin. Tee yhteen kulmaan reikä, josta taikina pursotetaan pyöreään liemikauhaan.
    5. Upota pyöreä liemikauha kattilaan ja ota se puolilleen rasvaa. Pursota taikinaa ”ristiin rastiin” kauhaan noin 2 ruokalusikallista.
    6. Käännä tippaleipä, keitä vaalean ruskeaksi molemmin puolin.
    7. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
    8. Sokeroi jäähtyneet tippaleivät siivilän läpi tomusokerilla.