Rekisteröityminen
 
Käyttäjäprofiili
(Ei pakollinen)
tai Peru

Yläri Facebookissa

Reseptit

  • Kaidatvedet-kakku

    4.7/5 arvosana (arvosteltu 3 kertaa)

    Tällä Kaidatvedet-täytekakulla 5-vuotias Helmi Kuusiluoma voitti Paroonin markkinoilla Parkanon nimikkotäytekakkukilpailun.

    1. Vaahdota voi ja sokeri.

    2. Erottele kananmunasta keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset voimakkaasti yksitellen voista ja sokerista tehdyn vaahdon sekaan.

    3. Lisää leivinjauhe vehnäjauhoon.

    4. Lisää vuorotellen jauhot ja maito vaahtoon.

    5. Levitä taikina noin 30x40 cm:n uunipannulle, jossa voideltu leivinpaperi. 

    Marenki:

    1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa.

    2. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa vielä pari minuuttia.

    3. Levitä marenki kakkupohjalle. Lisää pintaan mantelilastuja.

    Paista 175 asteessa 20 minuuttia ala- tai keskitasolla. Marenki saa hiukan väriä pintaan.

    Jäähdytä tovi, irrota varovasti leivinpaperista.

    Leikkaa kakku puoliksi.

    Täyte:

    1-1,5 dl kermaa

    vadelmia

    Vatkaa vaahdoksi. Laita kakun väliin yhdessä vadelmien (ja persikoiden) kanssa.

    Päälle:

    1. Vatkaa noin 1 dl kermaa, sekoita 1 prk Philadelphian Maraboun makuinen tuorejuusto sekaan.

    3. Koristele kakku kerma-tuorejuustoseoksella. Vesistö luodaan mustikoista ja kuohut valkoherukoista. Sommittele puut herukkatertuista.