Fetajuustolla höystetty punajuurisosekeitto

Valmistusaineet

n. 500 g punajuuria
4 keskikokoista perunaa
(voi käyttää myös valmista punajuuriperunasosetta)
1–2 sipulia
2 rkl voita tai öljyä
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl sitruunamehua
1–2 tl suolaa
2 tl kuivattua timjamia
ripaus rouhittua mustapippuria
2 dl ruokakermaa

Fetajuustokerma
100 g fetajuustoa
1/2 purkkia ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria
tilkka hunajaa

 

Ohjeet

1. Kuori ja pilko punajuuret, perunat ja sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.
Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken. Lisää vesi, liemikuutiot ja sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Mausta keitto ja lisää joukkoon ranskankerma. Soseuta sauvasekoittimella.
Murskaa feta haarukalla ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää murskattu valkosipuli ja ripaus pippuria.
Tarjoa fetajuustokermaa kuuman keiton lisukkeena.

Reseptillä tulee noin viisi annosta. Ohje muokattu Yhteishyvä-lehden alkuperäisestä Pehmeä punajuurikeitto -reseptistä.