Kookosmaidosta ja chilistä potkua bataattiin

Valmistusaineet

1 iso bataatti (n. 700) grammaa
n. 1 litra vettä
kasvisliemikuutio
1 tölkki tomaattimurskaa (500g)
1 tölkki kookosmaitoa (400 ml)
1 rkl limetinmehua
2 tl limetin raastettua kuorta
1 tl suolaa
1 tl Sambal Oelek -chilitahnaa
ripaus mustapippuria
Pinnalle 
raejuustoa
hienonnettua persiljaa
paahdettuja auringonkukansiemeniä

 

Ohjeet

Kuori ja palastele bataatti ja laita kasvisliemikuution ja tomaattimurskan kanssa veteen kiehuman. Keitä, kunnes bataatit kypsiä, jonka jälkeen soseuta keitos tasaiseksi. Veden määrää voi säädellä sen mukaan, kuinka paksua keittoa haluat.
Sekoita kookosmaito tasaiseksi lusikalla ja kaada joukkoon. Mausta limetillä, suolalla, chilitahnalla ja pippurilla.
Sekoita raejuusto, persilja ja (paahdetut) auringonkukansiemenet keskenään. Tarjoa keiton kanssa.

Reseptillä tulee noin 5–6 annosta. Ohje on mukaeltu versio Pirkka-lehden alkuperäisestä bataatti-kookoskeitosta.