Laskiaispullat mantelilla ja valkosuklaamoussella

Valmistusaineet

Laskiaispullat mantelilla ja valkosuklaamoussella (noin 16 kpl)
Taikina:
2½ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 1/4 dl sokeria
½ tl suolaa
2-3 tl kardemummaa
1 muna
 6–7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia
(voiteluun muna)
Päälle mantelilastuja

Mantelitäyte:
1 pötkö (200 g) mantelimassaa
2–3 rkl amarettoa tai punssia

Valkosuklaamousse:
2 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
Koristeluun: tomusokeria

Ohjeet

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna.
2. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä, mutta on silti pehmeää. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
3. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele pulliksi. Laita pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota.
4. Voitele pullat munalla huolellisesti. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200-225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Valmista täyte. Raasta mantelimassa raastinraudalla, lisää alkoholi ja sekoita tasaiseksi.
6. Sulata valkosuklaa paksupohjaisessa kattilassa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma pursotettavaksi. Sekoita kermavaahto varovasti jäähtyneen valkosuklaan joukkoon.
7. Leikkaa pullista "hattu". Täytä mantelimassatäytteellä. Pursota reunoille valkosuklaamoussea. Laita hattu ja koristele tomusokerilla.