Lipeäkalaa meksikolaisittain

Valmistusaineet

500 g lipeäkalaa
4 isoa kuorittua tomaattia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
6 persiljanoksaa
chilipalkoja maun mukaan
50 g mantelirouhetta
100 g oliiveja
50 g kapriksia
1 rkl kanelia
1 rkl mustapippuria
1 laakerinlehti murskattuna
2 lasillista valkoviiniä
1 dl oliiviöljyä

 

Ohjeet

Hienonna tomaatit, sellerinvarret, persilja, valkosipuli ja sipuli. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja ruskista valkosipuli sekä sipuli. Lisää sellerinvarret, persilja ja tomaatit paistumaan. Mausta seos hetken päästä kanelilla, mustapippurilla ja laakerinlehdellä. Anna hautua kymmenisen minuuttia ja lisää pataan valkoviini ja paloiteltu lipeäkala. Hauduta miedolla lämmöllä toiset 10 minuuttia. Lisää lopuksi mantelirouhe, oliivit, kaprikset ja silputut chilit. Kuumenna, mutta älä enää keitä.