Oranssi kalasoppa

Valmistusaineet

Oranssi kalasoppa
500 g lohifileetä
8–10 perunaa
3–4 porkkanaa
100 g tomaattipyreetä
1 rkl ruokaöljyä
1,5 kalaliemikuutiota
1 rkl kalakastiketta tai -mausteita
1 tl sitruunapippuria
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 litra vettä
2 dl kermaa tai kookosmaitoa
(Tujaus sitruunamehua tai valkoviiniä)

 

Ohjeet

1. Laita kattilaan ruokaöljy, kalaliemikuutio ja tomaattipyree.
2. Kiehauta seos vispilällä sekoittaen.
3. Lisää vesi erissä vispaamista jatkaen.
4. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen. Kiehumista odottaessasi kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
5. Lisää kiehuvaan veteen perunat ja porkkanat. Pienennä lämpöä.
6. Lisää kalakastike, sitruunapippuri ja makea chilikastike.
7. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.
8. Keiton kiehuessa irrota lohifileestä nahka. Kuutioi filee.
9. Lisää lohikuutiot. Keitä muutama minuutti.
10. Lisää kerma ja kuumenna kiehumispisteeseen.
11. Ota kattila pois liedeltä (ja lisää sitruunamehu tai valkoviini).