Punjabilainen kaali

Valmistusaineet

Punjabilainen kaali sopii joko sellaisenaan ateriaksi tai lisukkeeksi lihalle tai paistetulle kotijuustolle.

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 2 cm pala inkivääriä
1–2 chiliä
4 rkl öljyä
1 tl juustokuminan siemeniä
1 tl kurkumaa
500 g kaalia suikaleina tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
ripaus chilijauhetta
(2 tl ruokosokeria)
1 rkl voita
(Pinnalle: mustia seesaminsiemeniä)
Lisäksi: 250 g kotijuustoa

 

Ohjeet

1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna.  2. Kuumenna öljy paistokasarissa tai wokkipannulla.
2. Lisää sipuli, inkivääri ja chili. Paista keskilämmöllä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää juustokuminansiemenet ja kurkuma. Kuumenna hetki.
3. Lisää pannulle kaali. Kääntele suikaleita reippaasti, jotta kaali maustuu tasaisesti.
4. Lisää suola, mustapippuri, jauhettu juustokumina, korianteri ja chilijauhe sekä ruokosokeri.
5. Kypsennä kaalia pehmeäksi noin 10–15 minuuttia. Lisää voi.
6. Nauti lihan tai paistetun kotijuuston kera.