Puumilassa kokattu nokkoskeitto

Kihniön maa- ja kotitalousnaiset valmistivat vuosia sitten Puumilassa Ylä-Satakunnan kesälehden kuvauksiin tämän sopan. Reseptin kadottaneet kyselivät sitä vielä vuosia myöhemmin. Maistuva alkukesän ruoka siis.

Valmistusaineet

noin 1 l tuoreita nokkosia
1 rkl rasvaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
suolaa
valkopippuria
Lisäkkeeksi keitettyjä kananmunia tai nakkeja.

Ohjeet

  1. Huuhtele nokkoset ja keitä vähässä vedessä.
  2. Poista vesi, hakkaa nokkoset veitsellä hienoksi.
  3. Keitä rasva ja jauhot, lisää maito vähitellen joukkoon. Keitä vähän aikaa, lisää kasvis- tai lihaliemi ja mausteet.
  4. Lisää viimeisenä nokkoset.