Sopraanon spagetti

Ohjeet

Kaali ja pasta kuulostavat epätodennäköiseltä yhdistelmältä, mutta toimivat yllättävän hyvin, varsinkin kun mukana on kaalin erittäin hyvä ystävä anis. Resepti on tallennettu korvakuulolta Yle Radio 1:n Lampaanviulu-ohjelmasta, jossa muusikot laittoivat ruokaa. Tämän kaalipastan kokkasi sopraano Soile Isokoski.
Ruoka valmistuu siinä ajassa, kun spagettikin.
Lorauta wokkiin öljyä ja heitä sekaan reilu määrä aniksen siemeniä ja runsaasti valkosipulia pehmenemään. Lisää suikaloitu kesäkaali tai kiinankaali, mutta älä kypsennä liikaa. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Sekoita kypsä pasta kaaliin. Kaalia saa olla saman verran kuin pastaakin.
Lisää lopuksi kalamata-oliiveja, parmesanilastuja ja tuoretta basilikaa. Oliivit ja juusto ovat suolaisia, joten malttia suolapurkin kanssa.