Vadelmahyytelökakku

Karvialainen Jukka Penttilä tekee usein tämän herkun kahvipöytään.

Valmistusaineet

Vadelmahyytelökakku
200g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte: 3 valkuaista
2 dl tomusokeria
200 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
loraus konjakkia tai sitruunamehua ja sitruunankuorta
Päälle: 200 g vadelmia (tai muita marjoja)
4 rkl sokeria
1 dl vettä

Ohjeet

1. Murskaa kaurakeksit.
2. Sulata voi.
3. Sekoita keksit ja voi. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
4. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita maustamattomaan tuorejuustoon.
5. Sulata valkosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa.
6. Liota liivatelehdet kylmässä vesitilkassa.
7.  Sekoita liivate ja valkosuklaa yhteen. Lisää loraus konjakkia tai sitruunan mehua ja sitruunan kuorta.
8. Lisää muut ainekset valkuaisvaahtoon.
9. Kaada täyte vuokaan. Laita jääkaappiin. Anna olla muutama tunti.
10. Päälle: 1. Keitä vadelmat, sokeri ja vesi. Jäähdytä. Lisää kakun päälle. Anna olla yön yli jääkaapissa.