Kevään uusia ylioppilaita

Parkanon lukio: Ahonen Senja, Alanko Minka, Herrala Juha, Herrala Juulia, Hytönen Mikael, Jylhä Vesa, Kallioniemi Ville, Kiviniemi Anniina, Koskinen Kalle, Kyösti Janika, Lahdentausta Janne, Martikainen Teemu, Myyryläinen Anna, Niemi Ville, Pohjonen Anri, Pusa Kerttu, Pystykoski Ella, Rajamäki Tilda, Reko Kira-Netta, Rinne Oskari, Ristamäki Anni, Ryynänen Elisa, Shemeikka Emilia, Yli-Hietanen Karolina ja Yli-Hietanen Wilhelmina.
Honkajoen lukio: Akseli Milla, Isojoki, Akseli Riku, Isojoki, Ala-Korte Laura, Karvia, Heiniluoma Salla, Karvia, Kiviluoma Enni-Kaisa, Honkajoki, Koskiniemi Anni, Honkajoki, Kurumaa Linda, Honkajoki, Laine Roosa, Karvia, Laitinen Roope, Karvia, Lammintausta Tuomas, Karvia, Lähteenmäki Jenni, Kankaanpää, Länsivuori Robert, Isojoki, Malmivaara Niina, Honkajoki, Mäkelä Sara, Isojoki, Niemelä Jenna, Isojoki, Pajukoski Sonja, Honkajoki, Pitkäranta Milla, Isojoki, Santaharju Laura, Kankaanpää, Sara Marjut, Karvia, Sengström Tino, Siikainen, Soini Aleksi, Karvia, Syväoja Roosa, Honkajoki, Tuohiluoma Aino, Karvia, Viitalähde Hilla, Isojoki ja Virtanen Juho, Siikainen.
Pirkanmaan aikuislukio: Oskari Ahlsfors, Hämeenkyrö, Jenny Juurakko, Parkano, Juho Karttimo, Hämeenkyrö, Tuomas Korhonen, Ylöjärvi, Aleksi Laine, Ylöjärvi, Elina Mäkipää, Hämeenkyrö, Sara Nordman, Parkano, Pekka Oinas, Jämsä, Roni Palolampi, Hämeenkyrö, Eeva-Liisa Peltola, Ikaalinen, Henri Saraketo, Ikaalinen, Atte Siivari, Ikaalinen, Saara Silvala, Hämeenkyrö ja Pinja Varis, Kankaanpää.

Yläri Facebookissa

Reseptit

 • Intialainen hernekeitto

  0.0/5 arvosana (arvosteltu 0 kertaa)

  Laita kuivatut herneet illalla likoamaan. Kaada ne aamulla muoviseen siivilään ja huuhtele. Laita siivilän päälle kansi ja jätä herneet huoneen lämpöön itämään. Huuhtele niitä päivän mittaan vähintään kolme kertaa. Kun itusilmut alkavat turvota ja avautua toisena tai kolmantena päivänä, ovat herneet valmiita käytettäväksi. Huuhtele ne ja rouhi monitoimikoneessa silpuksi.

  Mausteseos: Laita kokonaiset korianterin ja juustokuminan siemenet kuivalle pannulle ja paahda niitä kunnes ne saavat väriä ja ritisevät. Kaada siemenet huhmareeseen ja hienonna rouheeksi.
  Kaada kuumennusta kestävää öljyä suuren teflonkasarin pohjalle ja lisää sinapinsiemenet kuumaan öljyyn. Kun ne ovat aikansa poksahdelleet lisää siemenrouhe ja kurkumajauhe sekaan.
  Jos käytät kuivattua chiliä, lisää se tässä vaiheessa kokonaisena mausteiden joukkoon hetkeksi paahtumaan. Jos käytät tuoretta chiliä, suikaloi se ja lisää kasariin yhdessä raastetun valkosipulin ja inkiväärin kanssa.
  Paahda mausteita vielä hetki ja lisää hernerouhe ja ruokosokeri. Sekoittele kaikki sekaisin ja lisää vettä niin paljon että ainekset peittyvät. Lisää lopuksi mukaan curryn lehdet. Kiehauta, vähennä lämpöä ja laita kansi päälle. Varo pohjaan palamista ja hämmentele alussa tiuhaan. Kypsytä 2–3 tuntia. Lisää vettä keittämisen aikana tarpeen mukaan.
  Jos et halua käyttää sokeria, voit rouhia kuoritun porkkanan monitoimikoneessa herneitten kanssa saadaksesi keittoon hieman makeutta.
  Keitto on valmista, kun herneet ovat kypsyneet ja neste ei enää erotu keiton pinnalle. Lisää suolaa maun mukaan. Keiton pinnalle voit lisätä lautaselle pari ruokalusikallista turkkilaista jugurttia ja tuoretta korianteria. Juomaksi sopii vedellä ohennettu jugurtti, joka on maustettu ripauksella suolaa.