Lea Mäkipää vaihtoi uuteen eduskuntaryhmään

Kun perussuomalaisten eduskuntaryhmästä erosi tiistaina yli 20 kansanedustajaa, oli lähtijöiden joukossa myös Kihniön Lea Mäkipää. Lähtölaskenta alkoi lauantaina Jyväskylän puoluekokouksessa, jossa Mäkipää koki tunnelman ahdistavaksi.
Monissa kommenteissa on luonnehdittu, että Jyväskylän puoluekokouksesta tuli eri puolue kuin sinne meni. Lea Mäkipään tuntemukset ovat samankaltaiset.
– Kyllä täytyy sanoa, että oli semmoinen ihmeellinen olo, kun henkilövalinnat tehtiin. Totta kai jokaisella on yksi ääni ja jokainen puoluekokoukseen tuleva jäsen saa äänestää. Valinnat olivat vielä suhteellisen selviä. En tiedä mistä valitulle puoluejohdolle tuli niin paljon ääniä enkä viitsi sitä ruveta spekuloimaan. Siellä oli paljon tämänhenkisiä ihmisiä.
Mäkipää sai heti äänestäjiltään kahdenlaista palautetta siirtymisestään uuteen eduskuntaryhmään.
– Enempi on tullut myönteistä, mutta on tullut sellaistakin, että on petturi ja takinkääntäjä. Minä tein oman valintani maanantai-iltana ja nyt on ihan hyvä olo.
Lea Mäkipää sanoo itsekin suhtautuvansa tiukasti maahanmuuttoon, mutta se ei voi hänen mielestään olla puolueen ykkösasia.
– Meillä on Suomessa on vielä muitakin asioita hoidettavana. Ihmisten elämä vauvasta vaariin ja työllisyysasiat.
Asiat etenivät tiistaina niin vauhdikkaasti, ettei Mäkipää vielä ottanut kantaa siihen, merkitseekö enemmistön lähtö perussuomalaisten eduskuntaryhmästä myös lähtöä puolueesta.
– Aika näyttää, perustetaanko uusi puolue, hän toteaa.

Parkanon perussuomalaisten puheenjohtaja Reijo Ojennus arvioi, että uuden eduskuntaryhmän muodostamista voi piankin seurata uuden puolueen perustaminen, kun Perussuomalaiset r.p. jää halla-aholaisten käsiin.
– En minä itke puolueen perään ainakaan yhtään. Toivottavasti mahdollisimman pian saavat uuden porukan kasaan. Minä ainakin olen mukana, se on ihan järkijoukkoa. Eivät kaikki ole edes vanhoja SMP:läisiä, ovat vain muuten järkeviä.
Ojennuksen näkemyksen mukaan myllerrys vaikuta Parkanon kunnallispolitiikkaan.
– Meillä ei näitä äkkivääriä ole. Päinvastoin, jotkut ovat jo kyselleet, että kehtaako tuossa porukassa (Halla-ahon perussuomalaisissa) olla jäsenenä. Itsekin olen sitä harkinnut, mutta yläpäästä on toppuuteltu, että katseltaisiin vielä vähän aikaa.

Juttua täydennetty kello 18.12 Reijo Ojennuksen kommenteilla.

 

Yläri Facebookissa

Reseptit

  • Marjakiisseli on helppo jälkiruoka

    0.0/5 arvosana (arvosteltu 0 kertaa)

    1. Sekoita kattilassa kylmään veteen perunajauhot ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee.
    2. Nosta kattila liedeltä. Lisää marjat ja sekoita. (Voit kuumentaa kiisselin. Odota, kun pinnassa pulpahtaa muutama kupla.)
    3. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan. Sirottele pinnalle vähän sokeria.