Kopiointiohje

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.

Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.

Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa.

Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi

Yläri Facebookissa

Reseptit

  • Karpaloinen Daim-valkosuklaa hyytelökakku

    5.0/5 arvosana (arvosteltu 1 kertaa)

    Pohja: 200 g Digestive-keksejä, 50 g sulatettua voita

    Täyte:

    200 g maustamatonta tuorejuustoa, 130 g valkosuklaata, 2 prk Flora Vispiä (5dl) tai kermaa 2 rkl sitruunamehua, 1dl sokeria, 1 rkl vaniljasokeria, 1 iso Daim, 4 liivatelehteä.

    Pinnalle karpaloita tai muita marjoja ja Daim-rouhetta

    Valmistus:

    1. Murenna keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun* irtopohjavuoan pohjalle.

    2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    3. Sulata valkosuklaa ja sekoita lämpimän suklaan sekaan tuorejuusto. Lisää sitruuna, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota Flora Vispi ja lisää valkosuklaa-tuorejuustoseos. Rouhi Daim ja lisää rouhe seokseen.

    4. Ota liivatelehdet vedestä, sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää täytteeseen.

    5. Kaada täyte vuokaan. Pane kakku hyytymään jääkaappiin yöksi. Jos haluat valmista nopeasti, hyydytä kakku pakastimessa.

    *Laita irtopohjavuoan pohja- ja reunaosan väliin kokonainen leivinpaperiarkki, jota apuna käyttäen kakku on helppo siirtää tarjoiluastiaan.