Kotikoulu kihniöläisiin käsiin

Pihlajalinna on myynyt vanhan kotikoulun kiinteistön rakennuksineen ja maa-alueineen. Rakennuksessa toimi huhtikuun alkuun asti Kihniön vastaanottokeskus.

Yhtiön yrityssuunnittelujohtajan, perusterveyden- ja sosiaalihuollon palvelut -segmentin liiketoimintajohtajan Joni Aaltosen mukaan kaupat tehtiin viime viikolla.
 
– Kotikoulu säilyy paikallisella yrittäjällä. Ajatus oli tukea paikallista elinkeinoelämää.
 
Rakennus päätyikin kihniöläisiin käsiin. Kotikoululla noin puolitoista vuotta vuokralla ollut Raimo Rantala kertoo päätyneensä ostamaan koko paikan, koska tilat ja sijainti olivat sopivat oman yritystoiminnan, eli laitureiden, lauttojen ja putkiponttoneiden valmistamisen, kannalta.
 
– Sellaisia huhuja liikkui, että rakennus saatetaan jopa purkaa, ja silloin olisi itsekin pitänyt siirtyä muualle. Kotikoulun kohtalo on huolestuttanut monia kihniöläisiä.

Yläri Facebookissa

Reseptit

 • Fariinisokerijäätelö, se suosikki

  0.0/5 arvosana (arvosteltu 0 kertaa)

  Ylä-Satakunnan toimituksen voimin teimme jäätelöitä kesällä 2010. Makutestimme suosikki oli tämä jäätelö, joka tenhosi sekä pehmeällä maullaan että onnistuneella koostumuksellaan.

  Fariinisokerijäätelö
  3 munankeltuaista
  3/4 dl fariinisokeria
  1 tl vaniljasokeria
  3 dl kuohukermaa
  50–75 g hienonnettua suklaata
  75 g keksinmuruja

  1. Vatkaa keltuaiset, vaniljasokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti munaseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon suklaa ja pikkuleivät.

  2. Kaada seos vuokaan ja pane vuoka pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Sekoita jäätelöä pari kertaa pakastumisen aikana.
  3. Keksit voi korvata pienillä marengeilla tai vaahtokaramelleilla.