Kipinäpartio haastaa patikoimaan

Paroonin taival on merkitty maastoon punaisella maalilla. Kipinäpartion Juhani Haapakoski, Lauri Potila, Teemu Martikainen, Juho Törmä ja Senja Silvennoinen haastavat parkanolaiset patikoimaan.

Kipinäpartio täyttää tänä vuonna 70 vuotta, ja lippukunta juhlistaa merkkivuottaan patikoimalla. Mukaan Paroonin taipaleen patikkaretkelle kutsutaan kaikki kynnelle kykenevät parkanolaiset.
– Erikoishaasteen saavat nykyiset ja uudet valtuutetut. Haluamme tarjota heille mahdollisuuden tutustua vaellusreittiin, joka on jäänyt Parkanossa vähemmälle huomiolle, lippukunnanjohtaja Juhani Haapakoski kertoo.
Paroonin taival kulkee Aurejärven Mikonniemestä Viinikkaan, ja reitti on pituudeltaan reilu 20 kilometriä.
Koko taivalta ei tarvitse tarpoa. Koska kyseessä on koko perheen tapahtuma, Kipinäpartio tarjoaa kolme eripituista reittiä. 
Matkaan lähdetään bussilla Viinikan pallokentältä lauantaiaamuna

Bussi vie osan porukasta Mikonniemeen, josta vaelletaan koko matka Viinikkaan. Bussilla pääsee myös Saaresjärvelle, josta on noin 9 kilometriä patikoitavaa Viinikkaan tai Niemenperätielle, josta kertyy neljä kilometriä Viinikan pururadan päähän.
Ydinjoukon muodostavat partiolaiset, jotka vaeltavat ikäryhmittäin eripituiset reitit. 7–10-vuotiaat Sudenpennut kävelevät neljä kilometriä, 10–13-vuotiaat Seikkailijat 9 kilometriä ja yli 13-vuotiaat Samoajat aikovat tarpoa koko reitin Mikonniemestä Viinikkaan.

Lippukunta tarjoaa bussimatkan ja matkanvarrella evästä ja juomaa. Mukaan lähteville patikoijille viiden euron eväsmaksu on vapaaehtoinen.
– Lisäksi jokaisella osuudella mukana patikoi vastuuhenkilö, joka huolehtii, että kaikki pysyvät porukan mukana, Haapakoski lupaa.
Hän ohjeistaa patikoimaan lähteviä varustautumaan sään mukaisella vaatetuksella sekä varrellisilla jalkineilla, sillä reitillä on myös risukkoa.
– Tukevat jalkineet ovat tärkeät, koska kaikki polut eivät ole auki. Lisäksi kannattaa ottaa mukaan reppu juomapulloa ja pikkuevästä varten sekä päähine suojaamaan auringolta. Jokainen osallistuja saa meiltä muistoksi kartan, josta näkee koko reitin.

Haapakosken mukaan juhlavuoden marssilla halutaan juhlia myös 150-vuotiasta Parkanoa ja 100-vuotiasta Suomea.
Paroonin taival sopii teemaan mainiosti.

- Se on hieno ja perinteinen reitti, joka uhkaa vähäisen käytön takia häipyä maastosta.

Koko perheen päivävaellus Paroonin taipaleella lauantaina 13. toukokuuta, lähtö Viinikan pallokentältä kello 10. Ilmoittautumisohjeet Kipinäpartion nettisivuilla.

Yläri Facebookissa

Reseptit

 • Voittoisa pikku pavlovarulla

  3.0/5 arvosana (arvosteltu 1 kertaa)

  Tämä Annina Vainionpään pavlovarulla voitti Paroonin  markkinoiden kääretorttukilpailun kesällä 2014.

  Pikku Pavlovarulla

  Ainekset:

  4 kananmunaa

  1,25 dl sokeria

  (1 tl viinietikkaa) voittokakussa ei ollut

  1 tl maissijauhoja

  1,25 dl kookoshiutaleita

  ( voi halutessaan lisätä myös vanilijasokeria)

  6 dl kermaa vatkattuna

  n 1-2 kiiviä

  n. 0,5 l mansikoita

  1.Kuumenna uuni n. 160-180 asteiseksi. Vuoraa n. 25x30 cm uunivuoka, pelti leivinpaperilla

  2. Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Lisää hitaasti sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten, kunnes seos on kiiltävää. Vatkaa joukkoon maissijauho ja etikka. Kaada seos pellille/vuokaan ja ripottele kookos pinnalle. Paista n. 10-20 min (tarkkaile uunia), kunnes pohja tuntuu kiinteältä.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pilko hedelmät/marjat. Käytä osa hedelmistä/marjoista koristeluun

  4. Kumoa marenkilevy (kookospuoli alaspäin) leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria.

  Irrota varovasti pohjapaperi.

  ( Leivinpaperin alla voi olla keittiöpyyhe helpottamassa levyn käärimistä) Kääri uunista tullut marenkilevy varovasti rullalle pyyhkeen avulla. Anna jäähtyä.

  5. Avaa rulla varovasti ja levitä päälle jäähtyneelle marenkilevylle puolet kermavaahdosta. Asettele päälle kiivin ja mansikan palat. Kääri takaisin rullalle. Koristele rulla kermalla , kiivillä ja mansikoilla.

  TAI TEE NÄIN:

  Kumoa marenkilevy (kookospuoli alaspäin) leivinpaperille, jolle on ripoteltu sokeria. Irrota paistopaperi varovasti, jäähdytä levy. Levitä kerma ja paloitellut marjat/hedelmät ja kääri sitten rullalle.

  Pikku Pavlovaroll tehtiin näin!