Parkanon kaupungisihteeriksi Juha Rinta-Jouppi

Kaupunginhallitus valitsi Juha Rinta-Joupin, 39, Parkanon kaupunginsihteeriksi. Virka on uusi, se korvaa aiemman kansliasihteerin viran.
Hallintotieteiden maisteri Rinta-Jouppi on varsinaissuomalaisen Nousiaisten kunnan hallintojohtaja ja hoitaa tällä hetkellä myös Nousiaisten kunnanjohtajan tehtäviä.
Varalle kaupunginhallitus valitsi Sanna Kormanon. Virkaa haki 23 henkilöä.

Yläri Facebookissa

Reseptit

  • Lettukestit Käskyvuorella

    0.0/5 arvosana (arvosteltu 0 kertaa)

    Juhannuksen alla 2012 pidimme Kihniön Käskyvuorella muurinpohjalettukestit. Minna Lautamäen ja Maarit Lehdon vieraina olivat Annikki Lehtinen ja Aino Rimppi. Letut täytteineen todettiin maukkaiksi.

    Muurinpohjalättytaikina

    noin 20 kpl
    1 l  maitoa
    2 dl  ohrajauhoja
    3 1/2 dl vehnäjauhoja
    1 1/2 tl  suolaa
    3  kananmunaa
    3/4 dl rypsiöljyä

    1. Vatkaa maidon (tai vesi-maitojauheseoksen) joukkoon ensin ohrajauhot ja sitten vehnäjauhot. Anna taikinan turvota mielellään ainakin 1/2 tuntia.
    2. Lisää suola ja vatkaa munat taikinaan. Sekoita lopuksi joukkoon juokseva margariini.
    3. Kuumenna suuri valurauta- tai muurinpohjapannu ja voitele ensimmäinen pannullinen juoksevalla margariinilla. Lisää pannulle 3/4 - 1 dl taikinaa ja kallista pannua, jotta taikina leviää ohueksi kerrokseksi pannulle. Voit levittää taikinan lastalla muurinpohjapannun laidalle myös lastalla. Käännä, kun pinta on hyytynyt.
    4. Taittele ohut lettu neljään osaan ja pidä kuumana. Tarjoa makeiden tai suolaisten lisäkkeiden kanssa.
    Taikinaa voi muunnella muun muassa käyttämällä nesteenä kivennäisvettä, korvaamalla ohrajauho grahamjauholla tai vaihtamalla puolet ohrajauhosta ruisjauhoihin tai leseisiin.
    Taikinan voi myös maustaa vaikkapa basilikalla tai ruohosipulilla.


    Tomaattinen lätty
    tomaatteja
    fetaa tms.
    oliiveja
    (tuorejuustoa)

    Mausteisen makkaran lätty
    mausteista makkaraa pieneksi silputtuna
    sipulia pieneksi silputtuna
    tomaattia pieneksi silputtuna
    rypsiöljyä
    Inkiväärillä maustettu mansikka-raparperihillolätty
    500 g raparperia
    noin 1 litra mansikoita
    0,5 dl vettä
    1 tl sitruunan keltaista kuoriosaa raastettuna
    5 dl hillosokeria
    1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

    1. Huuhdo ja puhdista raparperit ja mansikat. Paloittele raparperit ja halutessasi mansikat. Pane raparperit, mansikat, vesi ja sitruunaraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia kannen alla.
    Halutessasi pitää raparperipalat kokonaisina, lyhennä keittoaikaa. Sekoita sokeri joukkoon. Kiehauta ja keitä 5 minuuttia.
    Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto. Jäähdytä vähän ja sekoita inkivääri joukkoon.

    Papulätty
    400 g tomaatteja
    purkki kidneypapuja
    2 punaista paprikaa
    1/2 vihreä paprika
    1 sipuli
    1/2 porkkana
    8 valkosipulinkynttä
    2 tl mietoa chilijauhetta
    1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
    1 tl kuivattua oreganoa
    1 rkl paprikajauhetta
    suolaa
    rypsiöljyä
    tuoretta korianteria

    Kuutioi paprikat, sipuli ja porkkana ja silppua puolet valkosipulista. Kuullota ne öljyssä.
    Lisää chili, jeera, oregano ja paprika ja paista lisää.
    Kuutioi tomaatti ja lisää seokseen. Anna muhia jonkin aikaa.
    Lisää pavut, loput valkosipulista sekä silputtua korianteria ja suolaa maun mukaan.
    Anna seoksen hautua vielä ja lisää lopussa vielä silputtua korianteria.
    Tarjoiltaessa voi lisukkeeksi panna paksua jogurttia, juustoraastetta ja silputtua sipulia.


    Savukalalätty
    savusilakkaa tai savuahventa
    kevätsipulin vartta
    ranskan kermaa
    mädit sekaan
    mustapippuria
    tilliä