Historia

Ylä-Satakunnan uusi toimitalo helmikuussa 1965. Edustalla päätoimittaja Eero Koiviston vaaleansininen kuplavolkkari. Lehti toimii edelleen tässä talossa.
Ylä-Satakunta -paikallislehden juuret ulottuvat vuoden 1933 kesäkuuhun, jolloin ilmestyi Parkanon Sanomat -niminen paikallislehti. Melko nopeasti nimi muutettiin Parkanon Seuduksi, ja lopulta vuodesta 1942 alkaen Ylä-Satakunnaksi.

Lehteä julkaisee yhtiö nimeltä Ylä-Satakunnan Sanomalehti Oy. Sen omistavat noin 135 osakasta. Pääasiassa osakkaat ovat yksityishenkilöitä, mutta myös yrityksiä ja yhteisöjä. Kihniön ja Karvian kunnat sekä Parkanon kaupunki ovat yhtiön osakkaita.

Yhtiötä johtaa päätoimittaja-toimitusjohtaja. Yhtiön hallituksessa on kuusi jäsentä Parkanosta, kolme Karviasta ja kolme Kihniöstä. Lehden henkilöstön muodostavat toimittajat, ilmoitus- ja sivunvalmistajat, asiakaspalvelu- ja myyntihenkilötsekä kirjanpitäjä. Ylä-Satakunnan Sanomalehti Oy kuuluu jäsenenä muun muassa Sanomalehtien Liittoon.

Lehden päälevikkialueet ovat Parkano, Karvia ja Kihniö. Näissä kaikissa Ylä-Satakunta on ylivoimaisesti tilatuin lehti. Karvialaisista tilaajia on noin 70 prosenttia, parkanolaisista noin 80 prosenttia ja kihniöläisistä noin 80 prosenttia. Lehdellä on tällä hetkellä tilaajia hieman runsaat 6000. Tilauksista merkittävä osa menee levikkialueen ulkopuolelle aina ulkomaita myöden.

Ylä-Satakunta toteuttaa paikallislehtien kunniakkaita perinteitä niiden puhtaimmassa muodossaan. Lehti kirjoittaa ilmestymispaikkakuntiensa pienistä ja isoista asioista ja yhtiö henkilökuntineen on muutenkin mukana alueen elämässä ja tekemisissä kaikin käytettävissään olevin keinoin ja voimin.

 Lehden ja kirjapainon henkilökunta 15.5.1974. 

Postin kanssa neuvoteltiin jakelu-uudistuksesta, kun Ylä-Satakunta muuttui kaksi kertaa viikossa ilmestyväksi. Postin päällikkö Kaitaranta (vas.), päätoimittaja Eero Koivisto, tilauksista vastaava Marjatta Kankarisalo ja postittaja Elsa Käenmäki.

 

 

Yläri Facebookissa

Reseptit

  • Piparinen uunijäätelö

    0.0/5 arvosana (arvosteltu 0 kertaa)
    1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nosta kakkupohja uuninkestävälle vadille. Levitä marjat tai valutetut paloitellut hedelmät kakkupohjalle.
    2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon. Paloittele jäätelö ja lado keoksi marjojen päälle. Murskaa pipareita jäätelön joukkoon. Peitä kakku huolellisesti vaahdolla. Nosta kakku kuumaan uuniin ja anna ruskistua noin 5 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin kellanruskean värin. Tarjoa uunijäätelö välittömästi.