Poliisi neuvoo ilotulitteiden käyttöä

Pirkanmaan poliisi neuvoo ilotulitteiden käytöstä:
1. Ilotulitusvälineitä saa hankkia ja pitää halussaan vain 18 vuotta täyttänyt henkilö. Niitä ei saa luovuttaa tai myydä alle 18-vuotiaille.
2. Noudata käyttöaikaa ja käyttöpaikkoja koskevia rajoituksia. Ilotulitteiden käyttö on sallittua 31.12.2013 klo 18.00 – 1.1.2014 klo 02.00 välisenä aikana. Muina aikoina on tehtävä ilmoitus Tampereen aluepelastuslaitokselle.
3. Valitse ilotulitteiden käyttöpaikka siten, ettei se aiheuta vaaraa ihmisille, rakennuksille, ajoneuvoille eikä muullekaan omaisuudelle, eikä kohtuutonta haittaa esim. metelistä kärsiville ihmisille tai koti- ja lemmikkieläimille.
4. Lue ilotulitteen käyttöohjeet ja noudata niitä. Kiinnitä erityistä huomiota rakettien turvalliseen suuntaamiseen ja ilotulitteiden sytytystapaan. Poistu ohjeiden mukaisesti tuotteen luota turvalliselle etäisyydelle.
5. Käytä suojalaseja ja sytytyspuikkoa. Suojalasien käyttö on pakollista.
6. Älä sytytä sisätiloissa ulkokäyttöön tarkoitettuja ilotulitteita.
7. Älä laukaise ilotulitteita asuinrakennuksen parvekkeelta.
8. Älä muuntele tai yhdistele millään tavalla kaupasta ostettuja tuotteita. Jos tuote ei toimi, odota vähintään 10 minuuttia. Älä käytä viallisia tai toimimattomia tuotteita, vaan palauta ne ostopaikkaan.
9. Älä luovuta ilotulitteita alaikäisten tai päihteiden vaikutuksen alaisten käytettäväksi.
10. Älkää lapset kerätkö räjähtäneitä tai räjähtämättömiä ilotulitteita vaan jättäkää se vanhempien tehtäväksi.