Mikko Niemelle kauden avausvoitto

Parkanon Urheiluautoilijoiden Mikko Niemi otti kauden ensimmäisen voittonsa kiihdytysautojen West Coast Street Cup -sarjassa viikonvaihteessa. Porin helteessä hehkuvalla lentokentällä ajetussa kisassa Niemi oli myös aika-ajojen nopein.
– Kisa meni erittäin hyvin, semmoinen pöydänputsauskisa oikein. Ei ole varmaan ikinä ajettu noin kuumassa kelissä, Niemi muisteli.
Toyotan alla oli uudet takarenkaat. Ne siivittivät ennätysvauhtiin, sillä Niemi ei ole koskaan aiemmin ajanut lentokenttäradalla alle 9 sekunnin.
Nopein 400-metrinen taittui 8,97 sekunnissa. Aika syntyi kolmannella pudotuskierroksella. Siinä tuli avuksi vahva myötätuuli, joka auttaa erityisesti kisan viimeisellä 200 metrillä.
– Se oli myös kaikkein tiukin kisalähtö. En vielä maalissa tiennyt kuinka kävi, mutta onneksi on tietokoneet ja valokennot. Silmällä ei olisi pystynyt voittajaa erottamaan, Niemi tuumaa.

Varamiehinen
taustajoukko

Kisa jännitti kuljettajaa vähän etukäteen, sillä pitkäaikaisimmat tiimin jäsenet eivät päässeet lähtemään mukaan.
– Käytännössä mukana olleista vain isäni oli aiemmin ollut enemmän mukana kisoissa. Lisäksi saimme Parkanosta mukaan 14-vuotiaan Haapaniemen Rikun, joka on myös ollut aikaisemmin mukana.
Tiimin onneksi kisa sujui ilman isompia tekniikkamurheita. Töitä riitti ilman niitäkin, myös kuljettajalle.
– Mulla on itsellä jalat ihan tönkkökipeänä, kun piti työnnellä autoa. Sillähän ei voi ajaa varikkoalueella, vaan se työnnetään lähtöalueelle, Niemi kertoo.
Kiihdytysauton työntäminen suoraan ei ole poikkeuksellisen raskasta. Raskaaksi se käy, kun autoa pitää kääntää, koska isot takapyörät ovat ”yhtä puuta”. Tasauspyörästöä ei autossa ole, koska kisassa ajetaan vain suoraan.
Porissa oli Niemen luokassa mukana 27 kilpailijaa ja koko tapahtumassa yli 100.
Mikko Niemen voitto Porissa tasasi kisaa kokonaispisteissä sen verran, että mestaruuden kohtalo on vielä aivan auki ennen viimeistä osakilpailua. Se ajetaan Kalajoella 23. elokuuta.