Karvia ja kouluverkko

Normal 0 21 Karvian koulukeskustelu elää vilkkaana. Siittä on jo kauan kun edellisen kerran kouluverkkoon on koskettu. Minun ikäluokkani, 85-syntyneet olivat viimeisiä, joilla oli mahdollisuus päästä Karviankylän ja Tuulenkylän koulusta kuudennelta luokalta kohti yläastetta. Olen itse käynyt kouluni Kirkonkylän koulussa ja tuntumani on, että se ei ole ihan kaikkein paras oppimisympäristö omasta mielestäni.

Muualta on helppo huutaa erilaisilla keskustelupalstoilla, että valtionavuilla elävän kunnan olisi nyt siirryttävä heti yhtenäiskouluun ja on ollut virhe pitää alakouluja näin kauan. Yhtenäiskoulussa onkin ideaa tulevaisuudessa mutta yläasteella ei ole tilaa, kun ikäluokan koko on vielä niin suuri, että kaikki eivät mahdu samaan luokkaan per vuosiluokka ilman uutta tilaa. Ja jos uutta tehdään nyt kahta vuosiluokkaa ajatellen, niin viiden vuoden päästä olisikin tyhjiä seiniä.

Konsultin vaihtoehdoissakin ei mielestäni ollut selvitetty kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Mielestäni kunnanhallituksen lisävaihto Kirkonkylän koulun sulkemisesta kannatti selvittää. Itseä kun mietityttää eniten pystytäänkö Kirkonkylän koulussa toimimaan kuinka kauan kunnes kallis remontti täytyisi tehdä. Miten käytännön järjestelyt toteutuisivat yhtenäiskoulussa yläkoulun tiloissa?

Nyt kuunnellaan myös kuntalaisia ja oppilaita ja toivon että palauteita saadaan runsaasti. Toivotaan, että päättäjät saisivat tehtyä hyvän ratkaisun, jossa hyötyvät oppilaat, opettajat ja kuntalaiset, joiden verorahoilla saadaan paras vaihtoehto.