Kesko sulkee Karvian Siwan ensi viikolla

Karvian Siwan toiminta loppuu ensi viikolla. Viimeinen aukiolopäivä on keskiviikko 26. huhtikuuta.
– Jos tavaraa riittää sinne asti. Meillä on tyhjennysmyynti käynnissä, myymäläpäällikkö Jari Kannisto kertoo.
Kesko ilmoitti torstaina lopettavansa tämän kuun aikana 42 viimeistä Siwaa, joita se ei muuta K-Marketeiksi eikä ole saanut myytyä. Päätöstä osattiin odottaa Karviassa, sillä yt-neuvottelut käytiin jo alkuvuodesta ja irtisanomisia jaettiin helmikuun puolella.
Karvian Siwassa on ollut vakinaisesti töissä 3 ihmistä. Heistä yksi jatkaa töitä Porissa K-Marketissa.
Karvian Siwa ehti palvella melkein 20 vuotta. Myymälä avattiin marraskuussa 1997.
Kesko osti viime vuonna Suomen Lähikauppa Oy:n eli Siwa- ja Valintatalo-ketjut, yhteensä 643 kauppaa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto määräsi Keskon myymään niistä kilpailijoilleen 60, joukossa Karvian ja Kihniön Siwat. Yksityinen kauppias osti Kihniön Siwan pääsiäisen alla, mutta Karvian myymälälle ei löytynyt ostajaa. Parkanon Siwa ei ollut myyntivelvoitteen piirissä, ja Kesko sulki sen aiemmin tänä keväänä.