Kaupunginhallitus esittää veronkorotusta 22 prosenttiin

Parkano on nostamassa kunnallisveronsa 22 prosenttiin nykyisestä 21 prosentista. Kaupunginhallitus päätti maanantaina yksimielisesti esittää valtuustolle korotusta. Valtuutettuja totutettiin ajatukseen valtuustoseminaarissa ennen hallituksen kokousta. Kaupunginvaltuusto päättää asiasta ensi maanantaina.
Veronkorotuksella pyritään torjumaan ensi vuoden budjetissa muuten odottava puolen miljoonan euron alijäämä. Tätä alleviivatakseen hallitus kirjasi esityksensä loppukaneetiksi, että kaupunki jatkaa säästöohjelman toteuttamista ja varautuu samalla lyhentämään lainoja.
Parkanon tuloveroprosentti on ollut nykyisellään vuodesta 2016. Vuosina 2007–2015 se oli 20,5 prosenttia.
Koko maan kuntien asukasluvulla painotettu keskimääräinen veroprosentti on nyt 19,91 ja Pirkanmaan kunnissa 20,27 prosenttia.
Kiinteistöverot kaupunginhallitus haluaa pitää ennallaan.