Kiinteistöverot nousemassa Kihniössä

Kihniön kiinteistöveroprosentit ovat nousemassa. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Kihniön yleinen kiinteistöveroprosentti olisi ensi vuonna 1,10 prosenttia. Kyseinen vero on nyt 0,98 prosenttia.
Vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroa korotettaisiin 0,55 prosenttiin nykyisestä 0,44 prosentista. Muiden asuinrakennusten vero noussee 1,10 prosenttiin tämänhetkisestä 1,04 prosentista. Yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistövero säilyisi entisellään 0,44 prosentissa.
Kihniön yleinen kiinteistöveroprosentti sekä vakituisten ja muiden asuinrakennusten veroprosentit ovat useana vuotena olleet alle sekä koko maan että Pirkanmaan keskiarvon. Nyt verot ovat nousemassa nyt tiedossa olevien keskiarvojen yli – muiden asuinrakennusten valtakunnallista veroprosenttia lukuun ottamatta.
Koko maan yleisen kiinteistöveron keskiarvo vuonna 2017 on 1,06 prosenttia ja Pirkanmaan 1,09 prosenttia. Vakituisten asuinrakennusten valtakunnallinen keskiarvoveroprosentti on 0,49 ja maakunnan 0,53. Muiden asuinrakennusten vero on nykyisin koko maassa 0,15 prosenttia ja Pirkanmaalla 1,09.
Kunnanhallitus päätti, ettei se esitä erillistä veroa rakentamattomalle rakennuspaikalle ja voimalaitosrakennuksille.
Kiinteistöverojen korotusten vaikutusten arvioidaan olevan noin 60 000 euroa.