Karvian seurakunta hylkäsi liitossopimuksen

Karvian seurakunta jää ulos Pohjois-Satakunnan seurakuntien liitosneuvotteluista. Karvian kirkkoneuvosto päätti torstain kokouksessaan hylätä liitossopimusehdotuksen. Päätös syntyi äänin 1–8, eli kirkkoneuvosto käytännössä yksimielinen.
Neuvottelujen jatkamista kannatti yksin kirkkoherra Seppo Myyryläinen.
– Olin itse neuvottelemassa ehdotusta liitossopimukseksi ja minusta se oli hyvä. Muuten en olisi tuonut sitä neuvostolle, hän perustelee.
Kirkkoneuvosto liitti päätökseen lauselman, että Karvian seurakunta pyrkii tekemään yhteistyötä ympäröivien seurakuntien kanssa. Lisäksi Karvian seurakunnan tulee valmistautua lähivuosina säästötoimiin sekä omaisuuden realisointiin tarvittavin osin.
Puheenvuoroista kävi myös ilmi, että liittyminen suurempaan seurakuntayhteyteen ja -talouteen voi olla edessä lähitulevaisuudessa. Sitä ennen karvialaiset haluavat kuitenkin selvyyden siitä, miten hiippakuntarajat tulevaisuudessa vedetään.
Myös Karvian kunnan tuleva yhteistyösuunta vaikuttaa seurakunnan ratkaisuihin.
Jo aiemmin Siikaisten kirkkoneuvosto päätti jättäytyä pois liitosneuvotteluista. Sen sijaan Jämijärven seurakunta on päättänyt jatkaa neuvotteluja liittymisestä Kankaanpään seurakuntaan ja samalla tiellä on Honkajoen seurakunta.
Karvian kirkkoneuvosto hyväksyi torstaina myös esityksensä vuoden 2018 talousarvioksi sekä toiminta- ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2018–2020. Kirkkovaltuusto vahvistaa ne kokouksessaan 20. joulukuuta.