Jatkosarjaan nöyrällä asenteelle mutta ei nöyristellen

Parkanon Kiekon D04-joukkue lähtee vuoden alussa jatkosarjan peleihin jalat maassa, mutta itseensä luottaen.
– Pelit kovenevat entisestään. Kamppailuihin lähdetään nöyrällä asenteella mutta ei nöyristellen, joukkueen vastuuvalmentaja Antero Ylisalo kertoo.
Se tarkoittaa vastustajan kunnioittamista ja sitä, että kovasta sarjasta huolimatta jokainen peli on voitettavissa.
Sama asenne kannatteli joukkuetta jo alkusarjan peleissä sillä seurauksella, että parkanolaistiimi ylsi sarjan ykköseksi ja saavutti paikan jatkosarjassa.

Ylisalo muistuttaa, että yhtään huonoa joukkuetta ei ollut alkusarjassakaan. Jokainen ottelu pelattiin tosissaan.
Ykkössijan lisäksi joukkue sai bonusta, kun hyökkääjä Samuel Uusi-Luomalahti voitti AA-tasoisen sarjan pistepörssin.

Kärkisijoitus on hyvä saavutus joukkueelta, joka pelannut yhdessä vasta syksystä lähtien.
D-junnujen joukkue on muodostettu kahdesta eri joukkueesta: 04- ja 03-syntyneiden ikäluokasta. Joukkueet päätettiin yhdistää sen jälkeen, kun osa pelaajista jäi pois joukkueista.
Ylisalo aloitti uuden joukkueen valmentajana viime kesänä. Hän tuli valmennustiimiin oman poikansa kautta. Roni Ylisalo aloitti peliuransa viime vuonna ja pelaa nykyään D-junnujen maalivahtina. Pojan harrastus houkutteli isän takaisin valmennushommiin vuosien tauon jälkeen.
– Tämä on pitkäjänteistä touhua. Edelliset valmentajat ovat tehneet erittäin hyvää työtä. Minun on ollut hyvä jatkaa yhdessä Mikon kanssa ja viedä joukkuetta eteenpäin, Ylisalo toteaa.
Mikko Markkula on joukkueen toinen valmentaja.

Enemmän
ja paremmin

Jatkosarjassa Parkanon Kiekon joukkuetta vastaan luistelevat HPK Mustat, LeKin ja Nokian yhdistelmäjoukkue, Pirkkalan Pingviinit, KJK Kankaanpäästä sekä kaksi Tapparan joukkuetta: Baron ja Ritarit.
Ylisalon mukaan parkanolaisilla on hyvät mahdollisuudet pärjätä myös jatkosarjassa.
Porukalla on hyvä yhteishenki. Se luo taisteluasennetta. Useimmat pelaajat ovat harjoitelleet tiiviisti vuosien ajan, aina Leijona-kiekkokoulusta lähtien.
– Pelaajat ovat niin motivoituneita, että uskon jokaisen pystyvän harjoittelemaan vielä vähän enemmän ja paremmin.
Ylisalon valmennuksen ytimessä on periksiantamattomuus ja myönteinen ajattelu. Kun jokainen yrittää parhaansa, häviön hetkellä ei tarvitse syyttää ketään.
– Syyttelemällä ei pitkälle pötkitä. Menestykseen tarvitaan kovaa työtä. Paremmaksi ei voi muuten oppia.
D04-joukkueen pelaajat ovat pääosin 13-vuotiaita. Joukkueessa on 16 kenttäpelaajaa ja 2 maalivahtia. Pelaajista kaksi on kihniöläisiä ja yksi Ikaalisista.

PK 83 D04
Joonas Hakala, Veeti Kannosto, Matias Kelkkasalo, Leevi Koivula (mv), Josefina Koskinen, Konsta Koskinen, Niilo Kumpulainen, Aleksi Liesjärvi, Santeri Markkula, Senni Mustakoski, Joonas Pajunen, Toni Peltomäki, Roope Savisto, Petteri Suonpää, Santeri Suonpää, Samuel Uusi-Luomalahti, Ville-Matti Vähä-Peltomäki, Roni Ylisalo (mv).
Vastuuvalmentaja: Antero Ylisalo
Joukkueenjohtaja: Teija Mäki
Valmentaja: Mikko Markkula
Huoltajat: Mika Kumpulainen, Jari Pajunen ja Virpi Uusi-Luomalahti

Joukkue pyörii äitien ja isien voimin

D-junnujen joukkuetta valmentaa, huoltaa ja johtaa 6 pelaajien äitiä ja isää. Joukkueenjohtaja Teija Mäki korostaa, että joukkueen hyväksi paiskivat töitä kaikki vanhemmat.
Tekijöitä tarvitaan muun muassa talkoisiin ja kotipelien toimitsijoiksi.
Kotipeleissä tarvitaan kuuluttajaa, tulospalvelun pitäjää, kellottajaa ja jäähyaitioiden hoitajia. Teija Mäen mukaan vanhemmat nimetään tehtäviin vuorotellen, ja rinki on toiminut hyvin.
Varainkeruuta varten pidetään erilaisia tempauksia. Juuri nyt työn alla rakettien myynti uudenvuoden aatto-iltaan asti.
– Kolme ihmistä on käynyt Tukesin vastaavanmyyjän tutkinnon, ja yksi heistä on aina paikalla. Muut vanhemmat toimivat myyjänä vuorollaan, Teija Mäki kertoo.
Iso ponnistus on myös loppiaisturnaus. Turnaukseen on tulossa viisi joukkuetta meidän joukkueen lisäksi, ja pelejä pelataan yhdeksän tuntia. Päivän mittaan töitä riittää joukkueen kaikille vanhemmille.

Tyttären harrastus
vei mukanaan

Teija Mäestä tuli jääkiekkoäiti tyttären harrastuksen työtä. Eskari-ikäisenä kiekkoon hurahtanut Senni-tytär pelaa nykyään kahdessa joukkueessa. PK:n lisäksi Ähtärin Kiekko-Haukkojen tyttöjoukkueessa.
Teija Mäki on PK:n D-junnujen joukkueenjohtajana toista kautta.
– Jääkiekko vie ison osan vapaa-ajasta. En tee tätä kuitenkaan pelkästään lapsen takia, vaan harrastus meidän yhteinen. Viihdyn hallilla niin hyvin, ja meillä on mahtava porukka. Jääkiekon kautta olen saanut monia hyviä ystäviä.