Suun terveydenhuolto muutti terveyskeskukseen

Kihniössä suun terveydenhuolto toimii nyt samoissa tiloissa, kun hammaslääkäri ja suuhygienisti muuttivat joulukuussa terveyskeskukseen. Lisäksi hammashoitola sai tilavan toimiston ja varastotilat.
Palvelut löytyvät samalta käytävältä kuin laboratorio. Sisäänkäynti on pääoven kautta.
Suun terveydenhuollon tilat ovat entisiä potilashuoneita. Kylpyhuoneista rakennettiin varastoja ja laitetila.
Remontti yhdisti kaksi vastaanottoa, sillä aikaisemmin hammaslääkäri ja suuhygienisti sijaitsivat kahdessa eri osoitteessa. Hammaslääkärin vastaanotto oli terveystalolla ja suuhygienistin paloaseman rakennuksessa.
Rakennustöissä oli mukana kaksi kihniöläistä yritystä, Monitoimi Timpuri T. Kivioja ja Sähkö Haapamäki Oy. Suunnittelutöistä vastasi tamperelainen ark.in Arkkitehtitoimisto Ky.
Muuton takia hammashoitola oli suljettuna kaksi viikkoa.

Uusissa tiloissa
paljon hyvää

Suun terveydenhuollon palveluvastaava Raija-Liisa Viitasalo on tyytyväinen uusiin tiloihin. Oleellisimmat plussat uusissa tiloissa ovat toimintojen keskittyminen yhteen pisteeseen ja hyvä sisäilma. Vanhalla terveystalolla oli sisätilaongelmia.
– Samassa tilassa toimiminen tuo myös säästöä tarvikkeissa, ja nyt potilastiedot ovat yhdessä paikassa, mikä lisää myös potilasturvallisuutta. Tosin aika lailla tiedot alkavat olla sähköisessä muodossa, Raija-Liisa Viitasalo sanoo.
Posti- ja jätehuolto ovat nyt toimivammat, samoin sosiaalitilat. Lääkäritkin ovat saatavilla samassa rakennuksessa.
– Oleellinen parannus on myös turvallisuudessa. Terveyskeskuksessa on aina muitakin ihmisiä paikalla.
Terveyskeskuksessa sosiaalitilat olivat valmiina, joten niitä ei tarvinnut rakentaa. Lattiat säilytettiin entisellään.
– Tiloissa riitti pintaremontti ja kalusteiden siirto. Tuomas Kivioja teki remontissa hyvää työtä ja järkeviä ratkaisuja. Olemme lopputulokseen hyvin tyytyväisiä.
Myös suuhugienisti Ari Dahlberg kehuu uusia valoisia tiloja.
– Värimaailmakin on oikein onnistunut, ja se tuo huoneeseen tiettyä syvyyttä. Lapsiasiakkaidenkin kannalta on mukava, kun tiloissa on muutakin väriä kuin valkoista, Ari Dahlberg toteaa.