Kyläseura tarjoaa 30 000 euroa kyläkoulusta

Pohjois-Parkanon kyläseura on jättänyt kaupungille ostotarjouksen Pohjois-Parkanon koulusta. Kyläseura tarjoaa kiinteistöstä 30 000 euroa.
Kyläseura on pohtinut koulun ostamista viime keväästä lähtien, kun kaupunki lopetti kyläkoulun toiminnan. Kaupunki ilmaisi silloin tahtonsa myydä kiinteistö Pohjois-Parkanossa toimivien yhdistysten käyttöön.
Kyläseuran puheenjohtajan Kimmo Myllyniemen mukaan Pohjois-Parkanon kyläseura on ostotarjouksen tekijä, mutta hankkeessa on mukana myös muissa yhdistyksessä toimivia kyläläisiä.
– Tarkoitus on, että kyläseura omistaa ja hallinnoi tiloja, mutta tärkeä yhteistyökumppani on muun muassa metsästysseura Kuivasjärven Eränkävijät.
Kyläseura aikoo rahoittaa hankkeen Leader-tuella ja omarahoituksella.
– Hakemus on jätetty Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:lle. Tavoitteena on saada avustusta puolet ostosummasta. Samassa hankehakemuksessa haemme myös rahoitusta remonttia varten. Koulu on hyvässä kunnossa, mutta toimintaa varten rakennus tarvitsee muutaman väliseinän, lisää vessatiloja sekä kuistitilaa pyörätuoliluiskaa varten, Myllyniemi kertoo.
Kyläseura päätyi ostotarjouksen tekemiseen, koska kyläläiset tarvitsevat yhteisen tilan harrastustoimintaa varten sekä erilaisten tapahtumien ja juhlien pitopaikaksi.
– Jos päästämme rakennuksen nyt käsistä, se ja yhteinen toiminta on mennyttä. Tarvitsemme myös urheilukenttää, joka on aktiivisessa käytössä ympäri vuoden, Myllyniemi sanoo.