Peruskiven muuraus täytti koulu-kampuksen

Koulukampuksen rakennustyömaalle tungeksi satoja vieraita, kun työmaan peruskiveä muurattiin eilen tulevan ruokala-aulan betonilattiaan. Koulun betonirunko on jo pystyssä, ja vieraat saivat kierrellä rakennuksen pohjakerroksessa.
Työmaan avoimet ovet sai parkanolaiset liikkeelle. Koulurakennus kiinnosti koululaisten, päättäjien, rakentajien ja virkamiesten lisäksi myös muita kaupungin asukkaita.
Tilaisuus alkoi tubettaja Jaakko Parkkalin esiintymisellä. Koululaisille puhunut 21-vuotias somesukupolven idoli hehkutti uuden koulun suomia mahdollisuuksia ja kehotti lapsia ja nuoria ottamaan uudesta koulukampuksesta kaiken hyödyn itselleen, löytämään opiskelun kautta oman tiensä toteuttaa unelmia.
Valtuuston puheenjohtaja Jaana Männikkö muistutti, että tulevasta uuden ajan koulukampuksesta tulee monitoimitalo, kiinteä kokonaisuus sivistyksen ja kulttuurin välille.
– Koulukampukseen saadaan 300-paikkainen auditorio, jonka näyttämö ja katsomo toimivat päivät oppimistiloina. Lisäksi rakennetaan liikuntasali, jossa on 200 katsojapaikkaa.
Männikön mukaan hankkeen kantavana ajatuksena ja suunnittelun keskiössä on ollut terveelliset ja toimivat tilaratkaisut. Rakentamista edelsi huolellinen suunnittelu, jonka tuloksena syntyy puoliavoin ja muunneltava oppimisympäristö.
Juhlapuheen pitänyt kansanedustaja Arto Pirttilahti nosti esille digitalisaation mahdollisuudet opetuksessa.
Hän muistutti, että digitaalinen uudelleen ajattelu kuuluu kaikille toimialoille ja sillä on yhteys taloudellisen kasvun mahdollisuuteen ja sosiaaliseen yhteenkuuluvuuteen.
Koska nykyaikaista tietotekniikkaa, kuten langaton verkko ja GPS-pisteet, löytyy myös uudesta koulukampuksesta, Pirttilahti kiitti parkanolaisia rohkeudesta tarttua haasteeseen.
– Teille valmistuu uuden opetussuunnitelman mukainen, ilmiöpohjaista oppimista tukeva moderni ja aktiivinen oppimisympäristö.

Rakennustyö
aikataulussa

Parkkali ja joukko juhlavieraita osallistui myös peruskiven muuraukseen.
Peruskiven sisään muurattiin ruostumattomasta teräksestä tehty kapseli, joka sisältää muun muassa hankkeen sopimusasikirjoja, kolikoita, päivän Hesarin ja Aamulehden sekä Satakunnan Kansan ja paikallislehti Ylä-Satakunnan viimeisimmän numeron.
Rakentaja Lemminkäisen aluepäällikön Anssi Mäkelän mukaan rakennustyöt ovat edenneet aikataulun mukaisesti. Betonirunko on saatu valmiiksi, ja joulun jälkeen valmistuivat myös alakerran lattiavalut.
– Parhaillaan tehdään vesikattoa, ja seuraavaksi alamme sulkea aukkoja eli asentaa ikkunoita ja ovia, että saamme sisätilat lämpimiksi, Mäkelä kertoo.
Koulukampuksen pohjapinta-ala on 7 200 neliötä ja kokonaisala 7 900 neliötä.
Rakennusaikaa on jäljellä vielä toista vuotta, sillä koulukampus otetaan käyttöön vuoden 2019 syyslukukauden alussa.