Naiset innostuivat liikuntakampanjasta

Jutta Harjaluoma, tarjoili käristemakkaraa hiihtourakan puolimatkassa Alkkian laavulla. Tiina Hiltunen, Tiina Ylilankoski ja Tanja Kytömäki kiittivät huolenpidosta ja tarjoilusta.

Lauantain paukkupakkanen taittui onneksi sunnuntaina siedettäviin lukemiin. Mittari näytti –12 pakkasta, kun Karvian vuoden ensimmäinen ihanaisten retkihiihtotapahtuma starttasi.
Tavoitteena oli hiihtää Tervetuvalta Alkkian laavulle ja takaisin. Matkaa kertyi rontti 9 kilometriä. Paikalle ilmaantui toistakymmentä, joita ei pakkanen pidätellyt.
– Aloituskynnys on aina kovin asia voitettavaksi. Kun liikkeelle lähtee, niin kaikki tunteet ovat aina voittopuolisia. Ikinä ei kaduta, totesi Tiina Ylikoski.
Hän on siitä kiva kaveri, että houkutteli hiihtoreissulle mukaan ystävänsä Tiina Hiltusen ja Tanja Kytömäen naapurikunnasta Nummikoskelta.
Trio otti reissusta kaiken irti nauttien maisemista, iloisesta seurasta, laavun lämmöstä sekä tarjoilusta mehusta ja makkarasta, joita huoltajat ja yrittäjät Jutta Harjaluoma ja Eija Kaunisto tarjoilivat.
Kaiken kukkuraksi kaverukset innostuivat talven mestariliikkujakampanjasta tai paremminkin kisälliliikkujan tittelistä.

Haastehiihtoja
kylien laduilla

Kampanja-aikana suorituskorttiin on 74 päivän aikana kerrytettävä vähintään 250 kilometriä. Liikuntasihteeri mainosti, että tasaisen taulukon mukaan se tekisi noin 3,5 kilometriä päivässä. Ei ollenkaan mahdoton ajatus, kun hiihtolenkkien lisäksi kaikilla syntyy päivittäin kävelykilometrejä koirien kanssa. Lepopäiviäkin voi viettää hyvällä omallatunnolla.
Moni hiihtonaisista innostuikin kampanjasta, sillä joku motivaatio ja jokin kiihoke pitää olla, että aktiivisuus hiihtoon ja ylipäätään liikkumiseen säilyy.
Kaverien koukuttamisen lisäksi se on juuri tämä talven mestariliikkujakampanja, mikä liikuttaa. Haaste on vastaanotettu. Suorituksina käyvät myös potkukelkkailu, sauvakävely, juoksu, retkiluistelu ja lumikenkäily, joten vaihtoehtoja löytyy, jos yksi laji puuduttaa.
Naisten oman hiihtotapahtuman lisäksi tulossa on perinteisiä koko kansan haastehiihtoja, joissa mukana järjestelyissä ovat liikuntapalvelujen lisäksi kylätoimikunnat. Alkkian lisäksi valmiuksia haastehiihtoihin omaavat Kantti ja Saunaluoma, joissa on ajettu pidemmät murtomaahiihtoladut kuntalaisten iloksi.

Sirpa Ala-Rämi