Parkanonjärven kunnostus jäi pöydälle

Parkanon kaupunki ei ainakaan vielä luvannut lähteä Parkanonjärven kunnostushankkeen vetäjäksi ja vesiluvan hakijaksi. Tekninen lautakunta käsitteli asiaa keskiviikkona, mutta jätti sen pöydälle.
– Lautakunta haluaa vielä lisää neuvotteluja asiasta kalastuskuntien kanssa, ja myös oman edustajansa mukaan neuvotteluihin. Tavoite on, että tämä neuvottelu saadaan pidettyä ennen lautakunnan seuraavaa kokousta, joka on 22. maaliskuuta, tekninen johtaja Jarmo Kyösti kertoo.
Sillä, kuka kunnostuslupaa hakee, on merkitystä. Luvan hakija vastaa haittakorvauksista, joita mahdollisesti määrätään maksamaan joillekin kunnostusta vastustaville rannanomistajille. Esimerkiksi Kihniössä Nerkoonjärven kunnostushankkeen hakijoina olivat osakaskunta ja kunta yhdessä, ja ne myös maksoivat korvaukset puoliksi.