Vaarit voitti maalein 11-10

Joukkueet saivat tehdä kunnolla töitä, jotta kiekko liukui pakkasjäällä.

Kihniön kaukalolla nähtiin todellinen maali-ilottelu ja jännitysnäytelmä lauantai-iltapäivällä, kun Vaareiksi itsensä nimennyt KihU:n vanhojen ja KihU:n nuorten joukkue kohtasivat toisensa.
Nuoret johti ensimmäistä 20 minuutin erää 3–0, mutta Vaarit onnistui nousemaan lukemiin 3–2 ennen erätaukoa. Toisen erän alussa Vaarit siirtyi johtoon maalein 5–3. Nuorten joukkueen kiri oli kova, joten toinen erätauko alkoi 6–6-lukemissa.
Viimeisessä erässä häkki heilui molemmissa päissä, ja pelikellon näyttäessä viimeistä minuuttia joukkueet olivat tasatilanteessa 10–10. Sitten ajassa 59:59 syntyi Vaarien voittomaali.
– Pelin päättyminen oli helpotus. Ei olisi enää jaksanut, kuului voittaneen joukkueen vaihtoaitiosta 60 minuutin pelaamisen jälkeen.
Idean ottelun järjestämisestä sai alun perin Marko Saarela.
– Pisti silmään, että Kihniössä järjestetään talvirieha ja pistin kyselyä, josko tällaisen ottelun järjestäminen onnistuisi.
Vajaan parin viikon valmistelujen jälkeen tapahtumasta tuli totta.

Pohjakunto
Jokikylän jäiltä

Vaarien kapteenin Marko Huhdan mukaan 1980-luvun lopusta vuoteen 1995 asti sarjaa pelannut Kihniön Urheilijoiden jääkiekkojoukkue oli aikanaan kohtuu ylivoimainen.
– Honkajoki oli silloin rakas vihollinen, ja joukkueen kohtaaminen oli vähän kuin kauden päätapahtuma. Kai se johtui siitä, että Honkajoki on samantapainen pikkukylä kuin Kihniö.
Huhta kertoo monen menestyksekkään joukkueen jäsenen olevan kotoisin Jokikylästä. Harjoittelua helpotti tuolloin vanhan Jokikylän koulun pihamaalta löytynyt ulkojää.
– Osa pelaa edelleen esimerkiksi Parkanon Kiekon Konkarit-joukkueessa. Tämä ottelu on kuitenkin tyyliä 30 vuotta ja 30 kiloa myöhemmin.
Jotkut pelaajista eivät olleet vetäneet luistimia jalkaansa vuosiin. Tähän joukkoon lukeutui Vaarien maalivahti Esa Rahkola, joka kävi kokeilemassa pelaamista päivää ennen h-hetkeä. Tuloksena oli kipeytynyt polvi, ja jääpussille oli tarvetta.
Itse pelissä maalivahdin jykevät varusteet kuitenkin suojelivat polvia, ja ottelun päätteeksi Rahkola palkittiin arvokkaimpana pelaajana. Toinen palkittu jääkiekkoilija oli Vaarien maalitykki Ari Haapasalo.