Parkanon Viinikassa palaa rivitalo

Parkanon Viinikassa palaa seitsemän asunnon rivitalo. Palo alkoi rakennuksen päädyssä lämmityksessä olleesta mopoautosta, josta se levisi päätyasuntoon ja sieltä ullakolle.
Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kello 14.08, ja ensimmäiset sammutusyksiköt olivat paikalla noin kello 14.15. Yksiköitä tuli kaikkiaan yhdeksän Pirkanmaan ja Satakunnan alueelta. Lisäksi paikalla oli ensihoito ja sairaankuljetus sekä poliisi.
Palosta ei tullut vakavia henkilövahinkoja. Yksi henkilö altistui savulle siinä määrin, että hänet kuljetettiin tarkastettavaksi Parkanon terveyskeskukseen.
Päivystävä päällikkö Martti Honkala Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että kaikki seitsemän asuntoa kärsivät palosta.
– Palo saatiin rajattua ullakolle. Se ehti kuitenkin levitä koko talon alueelle, sillä ullakko on osastoimaton, Honkala kertoi.
Päällikkö kommentoi paloa keskiviikkona kello 15.30, jolloin tilanne oli siis saatu jo hallintaan. Honkala arvioi tuolloin, että sammutustöihin menee vielä useita tunteja.
– Paikalle on tulossa raivauskalustoa, jotta kattoa saadaan aukaistua.
Palon raivaamisesta tulee lisää vaurioita talolle. Honkala arveleekin, että lopulta talon saamat vauriot saattavat olla hyvinkin mittavat.