Liitosasiaa käydään Kihniössä läpi kinkereillä

Kihniön seurakunnassa tiedotus- ja keskustelutilaisuudet esitetystä seurakuntaliitoksesta on kinkerien yhteydessä. Jäljellä on vielä yhdet kinkerit, jotka pidetään Kankarilla Bertta Erkkilällä torstaina 8. maaliskuuta kello 18.
Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli esittää Hämeenkyrön, Ikaalisten, Kihniön ja Parkanon seurakuntien liittymistä Ylöjärven seurakuntaan.
Kinkereillä kirkkoherra Mauri Pihlajamaa kertoo taustoja ja tämän hetken tilannetta. Tilaisuudessa kuullaan myös seurakuntalaisia.

Ei halua Parkanon
seurakuntapiiriksi

Pihlajamaa sanoo, että kinkereillä väki on ollut varsin yksimielistä.
– Seurakuntalaiset vieroksuvat Kihniön liittämistä seurakuntapiirinä Parkanoon. Sen sijaan mahdoton ajatus ei ole, että seurakuntamme voisi liittyä kappeliseurakuntana Ylöjärven seurakuntaan. Tosin tietoa on mielestämme vielä liian vähän, joten varauksettomasti emme ole mihinkään liittymässä, Mauri Pihlajamaa toteaa.
Seurakuntien yhteistyöselvityksen teki rovasti Matti Piispanen. Seurakuntien taloudellinen tilanne on heikentynyt, eivätkä ne tule pitkällä tähtäyksellä selviämään yksin.
Selvityksen mukaan liitos tuo säästöjä ja turvaa parhaat edellytykset paikalliselle omaleimaiselle seurakuntaelämälle kullakin paikkakunnalla.
Kihniön kirkkovaltuusto tekee päätöksen Tampereen tuomiokapitulin esitykseen 14. maaliskuuta.