Karviassa valmistaudutaan televisiojumalanpalvelukseen

Karvian seurakunnassa on jo pitkään valmistauduttu tiistaina 27. maaliskuuta televisioitavaan jumalanpalvelukseen. Tilaisuutta harjoiteltiin viime sunnuntaina Karvian kirkossa. Tämän jälkeen on jäljellä yksi pienimuotoinen harjoitus, jonka jälkeen on enää jumalanpalvelusta edeltävä harjoitus, jossa on jo kamerat mukana. Jumalanpalvelus nähdään televisiosta TV1:ltä 1. huhtikuuta kello 10.00.
Karvian seurakunta saa apua järjestelyihin Parkanon seurakunnasta, jonka kanssa tapahtumaa on suunniteltu viime vuodesta lähtien. Pääsiäisaiheisessa jumalanpalveluksessa esiin pääsevät myös lapset ja nuoret. Tilaisuuden sanotaankin olevan kolmen sukupolven pääsiäiskirkko.
Evankeliumikuvaelmassa on mukana neljä karvialaista. Tämän lisäksi päiväkerholaisia tulee Karviasta 12. Joukon täydentävät parkanolaiset lapset ja nuoret, joita voi kaikkiaan tulla jopa 50.
Molemmilla paikkakunnilla on lapsia ja nuoria harjoitettu tapahtumaa varten tammikuusta lähtien. Jumalanpalveluksessa nähdään myös tanssia. Virsien taustalla kuullaan kitaraa, saksofonia, poikkihuilua, viulua ja rumpua. Jumalanpalveluksessa on mukana myös vahvistettu Karvian kirkkokuoro, jossa esiintyjiä on 25 sekä Karvian soittokunnasta trumpettitrio.
Karvian seurakunnan kirkkoherra Seppo Myyryläinen toteaa, että tällainen tapahtuma on yksi hyvä esimerkki siitä, miten seurakunnat voivat tehdä yhteistyötä.
– Tämä on ollut kokonaisuudessaan mielenkiintoinen projekti. Parkanon seurakunnasta yhteistyössä ovat olleet innokkaimmin mukana seurakuntapastori Riina Nieminen ja lastenohjaaja Eleonora Printz. Nieminen on suunnitellut tilaisuuden saarnan ja evankeliumiosuudet.
Seppo Myyryläinen kertoo, että kirkon etuosaan rakennetaan hauta ja sen eteen kivi. Rakennelman suunnittelusta ovat vastanneet suntio Raimo Kuusela ja suntio-oppilas Marita Levä.