Parkanon kolmikolle salibandyn SM-kultaa

Markus Vainionpää, Veeti Peltoniemi ja Leevi Mansukoski.

Parkanolaisilla Markus Vainionpäällä, Veeti Peltoniemellä ja Leevi Mansukoskella riitti tänään koulun pihalla onnittelijoita, sillä kolmikko saavutti eilen tamperelaisjoukkue Classicin riveissä C2-junnujen SM-kultaa.
SC Classicin joukkue peittosi finaalisarjan viimeisessä pelissä Espoon Oilersin maalein 8–5. Mestaruus ratkesi kolmen pelin jälkeen otteluluvuin 2–1 Classicille. Ratkaiseva viimeinen ottelu pelattiin Tampereella.
Poikien mukaan tasaisen ja tiukan pelin ratkaisi Classicin poikien voitontahtoinen asenne.
– Joukkue pelasi koko ajan täysillä. Vastustajalle ei annettu mitään ilmaiseksi, Vainionpää kertoi.
Classic ja parkanolaispelaajat saivat pelin juonesta kiinni jo ensimmäisen erän alkumetreillä, sillä Vainonpää vei Classicin johtoon Mansukosken syötöstä, kun peliä oli pelattu 19 sekuntia.
Pelistä jäi pojille erityisesti mieleen hallin tunnelma. Kotijoukkueen kannattajat pitivät tunnelman korkealla.
PaPo ja kaupunki
muistivat mestareita
Kaupunki ja poikien kasvattajaseura SBT PaPo muisti mitalisteja onnittelukuorella yhteiskoulun pihalla järjestetyssä lyhyessä seremoniassa.
Kaupungin vapaa-aikatoimenohjaaja ja PaPon valmentaja Antti Luusalo totesi poikia onnitellessaan, että kasvattajaseura on tehnyt monta asia oikein.
– Pohjatyö nuorten kanssa on tehty hyvin, kun seurasta nousee mestariainesta. Ei voi olla kuin tyytyväinen.
Vainionpää on pelannut Classicissa jo muutaman vuoden, johon mahtuu myös rinnakkaisedustusta PaPon joukkueessa.
Mansukoski ja maalivahtina pelaava Peltoniemi pelaavat sen sijaan vasta ensimmäistä kauttaan tamperelaisjoukkueen riveissä.
Luusalon mukaan poikien menestys kertoo PaPon osaamisesta kasvattajaseurana. Hän muistuttaa, että seuran asema vahvistuu, kun koulukampuksen sali valmistuu. Se parantaa harjoitusmahdollisuuksia ja täyttää mitoiltaan ylempien sarjojen vaatimukset.
– Kun hyviä pelaajia on tarpeeksi, meillä on mahdollisuus saada kovan tason joukkueita myös Parkanoon. PaPo pelasi jo yhden kauden maan kolmanneksi korkeammassa sarjassa ja sinne nousua tavoittelemme edelleen.