Kihniö puristi tuloksensa jo lähemmäs nollaa

Kihniön kunnan viime vuoden tilinpäätös on tulokseltaan paras sitten vuoden 2012. Ihan nollatulokseen ei vielä päästy, mutta alijäämä kutistui 96 000 euroon. Talousarviossa oli varauduttu yli miljoonan euron miinukseen.
Tulosta selittää se, että pääsääntöisesti tuloja kertyi enemmän kuin oli budjetoitu, mutta menot puristettiin alle sen, mitä talousarviossa oli varattu. Henkilöstömenot olivat 2,8 miljoonaa euroa eli 438 000 euroa vähemmän kuin talousarviossa. Sivistystoimessa säästettiin henkilöstön yhteiskäytöllä, teknisessä toimessa oli muuten vain väkeä niukasti.
Soten ulkoistuksen vuoksi ostopalvelut ovat toimintakulujen suurin erä, yli 9,8 miljoonaa euroa. Nekin toteutuivat lähes 200 000 euroa alle budjetoidun.
Verotuloja Kihniö sai 5,9 miljoonaa ja valtionosuuksia 6,9 miljoonaa euroa. Verotulot laskivat ja jäivät alle budjetoidun, mutta valtionosuuksia karttui 212 000 euroa odotettua enemmän.
Investoinnit palasivat kolmen säästeliään vuoden jälkeen 1,1 miljoonan tasolle. Samalla lainakanta kasvoi 9,5 miljoonaan euroon eli 4 812 euroon asukasta kohden.
Suurin investointi oli Koivikon rivitalon liki puolen miljoonan peruskorjaus. Yhtenäiskoulun katon korjaamiseen meni 180 000 euroa. Elinkeinopoliittinen satsaus, jolla ostettiin Pyhäniemestä maata seurakunnalta, maksoi 158 000 euroa.