Pentti Kalliomäen pakinoita kokoelmaksi

Pentti Kalliomäki (kuvaaja Reima Mäkinen)

Pentti Kalliomäeltä on ilmestynyt pakinakokoelma Ärsykkeitä, joka kokoaa yhteen kestävimmiksi katsotut mielipidekirjoitukset yli 300 tekstin joukosta.
Kalliomäki on tuttu kirjoittaja myös Ylä-Satakunnan sivuilta. Hänen huomioitaan maailman menosta lukijat ovat saaneet seurata pitkään.
Kurussa pitkään asunut Kalliomäki on palkittu kahdesti kuurojen kirjoituskilpailuissa.
Pakinakokoelmassa minäkertojan arjessa on piristäviä ärsykkeitä. Kalliomäki kokeilee erilaisia luovia ratkaisuja, pohtii maailman menoa lukuisista aiheista ja jakaa pilke silmäkulmassa kriittisiä ajatuksia.
Kalliomäki mietiskelee esimerkiksi postin toimintoja: ”Postilaatikkoni sijoituspaikka on vaihtunut kolmasti. Postinjakajan vaivoja se tuskin vähentää, päinvastoin. Jos ihminen on lopulta niin tavoittamattomissa, ettei häntä löydetä edes vihikoirien avulla, voidaan hänen mökkinsä sijaintia kysyä kotimyyjiltä.”
Kirjansa esipuheessa Kalliomäki kertoo, että kirjoittaminen on hänelle tapa rentoutua kynä kädessä ja lopputulos kuvaa elämäntapaa, joka pitää lääkärit loitolla.
Omakustanteena julkaistussa kovakantisessa kirjassa on 222 sivua. Kirjan valokuvat, toimitus ja taitto on Reima Mäkisen. Kanteen on kuvattu Pentti Kalliomäen rakentama navigaattori.