Pitkästä aikaa naisten pesäpalloa Parkanossa

Vilma Haapaniemi, Elina Reko, Salla Uusi-Luomalahti, Reeta-Meri Raiskio, Minttu Lähdetniemi ja Jenni Impponen.

Seitsemän Parkanon Urheilijoiden kasvattia on yhdistänyt voimansa kankaanpääläisten pesäpalloilijoiden kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt naisten joukkue, joka pelaa pesäpalloliiton maakuntasarjaa.
Joukkue edustaa Kankaanpään Mailajunioreita, joka on tyttö- ja naispesiksen erikoisseura.
Naisjoukkueen kotipeleistä kaksi pelataan Parkanon pesäpallokentällä, ensimmäinen tiistaina 12. kesäkuuta. Vastassa on silloin Manse PP. Heinäkuun 19. päivä Parkanon kentällä joukkue saa vastaansa Hämeenkyrön Räpsän.
Parkanon ja Kankaanpään yhteisjoukkue perustettiin tammikuussa, ja yhteistreenit aloitettiin heti. Joukkuetta valmentaa parkanolainen Petri Uusi-Luomalahti.
Kaikilla pelaajilla on pelitaustaa juniori- tai naisten sarjoista.
Reeta-Meri Raiskio kertoo, että aloite yhteisjoukkueesta tuli Kankaanpään Mailajunioreiden puheenjohtajalta Sanna Löytökorvelta.
– Sanna pelaa salibandya PaPon joukkueessa. Hän otti puheeksi, että Kankaanpäässä on peliuransa päättäneitä naisia, jotka haluaisivat palata pesäpallon pariin. 15 pelaajaa saatiin kasaan, ja puolet joukkueesta tulee Parkanosta.

Parkanossa treenit kerran viikossa

Parkanolaispelaajat kertovat, että sitoutuminen joukkueeseen vaatii hyvää pelimotivaatiota.
– Pelaaminen aikatauluttaa kesän mukavasti. Treenejä on kolme kertaa viikossa, joista yhdet Parkanossa. Kankaanpäähän ajetaan kahdesti viikossa ja siihen pelit päälle.
Joukkueen tulikaste oli toukokuun lopussa Tampereella Manse PP:n kotikentällä. Mailajuniorit hävisi ottelun, mutta joukkueen ensimmäinen kausi on vasta alussa.
Naiset uskovat, että tulos voi olla erilainen, kunhan tiimi hitsautuu entistä paremmin yhteen.
Peli on aina kilpailutilanne, mutta se ei ole naisten mukaan pääasia.
– Tärkeintä on, että saamme taas tauon jälkeen pelata ja nauttia yhdessä pelaamisesta.
Parkanon Urheilijoilla ei ole enää omia pesäpallojoukkueita. Viimeisin sarjapelejä pelannut joukkue oli C-tyttöjen joukkue, joka lopetettiin vuonna 2014.