Haitarinheitolla maailmanmestariksi

Haitarinheiton maailmanmestari Markku Kärkelä sai palkinnoksi muun muassa heittohaitarin, pokaalin ja kunniakirjan.

Parkanolainen Markku Kärkelä voi tituleerata itseään maailmanmestariksi, sillä hän heitti parhaan tuloksen haitarinheiton MM-kisoissa Kalajärvi Soi -tapahtumassa Peräseinäjoella.
Kärkelän tulos oli 8,66. Toiseksi heitti Aatos Ruotsalainen Peräseinäjoelta tuloksella 7,91 ja kolmanneksi Asko Mäkelä Laihialta tuloksella 7,57.
– Minua pidettiin kovasti hyvänä kilpailun jälkeen. Tämmöistä huumorishow´ta tapahtumissa pitää ollakin, Markku Kärkelä sanoo.
Hän sai palkinnoksi komean pokaalin, hauskan mitalin ja kunniataulun sekä heittovälineenä olleen haitarin.
Tiukasti remmillä sidottu soittopeli selvisi nakkeluista pienillä pintavaurioilla.
Heitot tehtiin hiekalla. Osallistujat saivat heittää kerran ja heitto piti suorittaa ilman vauhdinottoa ja pyöräytystä.
Kilpailijoita oli yli 20.
– Voitto tuntui hyvältä, koska olen kilpailuhenkinen. Heittäminen näytti helpolta, mutta haitari onkin yllättävän painava, ehkä kymmenisen kiloa.
Kärkelä on aikaisemmin voittanut muun muassa asuntovaunun peruutuskilpailun. Hän muistaa osallistuneensa myös puujaloilla kävelyyn ja saappaanheittoon.

Pelimannimusiikki vetää tapahtumiin

Markku Kärkelä on vannoutunut harmonikkamusiikin ystävä, mutta itse hän ei osaa soittaa. Niinpä voittohaitarikin on ainakin toistaiseksi koristeena.
– Kuuntelen perinteisesti sovitettua harmonikkamusiikkia. Kierrämme vaimon kanssa pelimannitapahtumissa Pohjanmaalla, jossa meillä on paljon tuttuja.
Peräseinäjoella ideoitiin kilpailu sillä mielellä, että yleisöä kiinnostaa myös kännyköiden heittely ja eukkojen kantaminen.
– Kyseessä on tiettävästi maailmanmestaruuskilpailut, sillä tiedossamme ei ole, että vastaavaa olisi muualla järjestetty. Kilpailu kiinnosti myös runsaslukuista yleisöä, kertoo Kalajärvi Soi -tapahtuman puuhamies, SF Caravan Seinäjoen seutu ry:n puheenjohtaja Pentti Salo.
Mestari-Kärkelä arvelee osallistuvansa kilpailuun toistekin, jos tempaus saa jatkoa.