Kuvisleirin töistä syntyi kesänäyttely

Julia Pihala, Neea Huhdanviita ja Ellakaisa Koskinen viimeistelevät unisieppareita Mirva Valkaman ja Milja Korven opastuksella.

Seitsemän nuorta osallistui viime viikolla Petäjä-opiston taiteen perusopetuksen kuvisleiriin Tervatuvalla ja Rajakallion ratsutilan maisemissa. Ohjaajina toimivat Mirva Valkama, Milja Korpi ja Jenni Rajakallio.
Nuoret pääsivät tekemään muun muassa sokerimarmorointia, pieniä kipsivaluja ja unisiepparia. Keskiviikkona he puolestaan maalasivat samaan aikaan olevan elämysleirin väelle kasvomaalauksia ja harjoittelivat teatterimaskeerausta.
Leiri ei kuitenkaan ollut pelkkää kuvataidetta. Nuoret saivat osallistua maastoretkeen, joka tehtiin hevosten kanssa ratsastaen tai taluttaen. Osa kävi erikseen myös ratsastustunneilla leirin aikana. Torstaina leiriläiset olivat elämysleirin kanssa yhteisellä retkellä Nummijärven Kammikylässä sekä Alpo Koivumäen ITE-taidetta katsomassa Alpon savannilla.
Suurin osa leiriläisistä oli ollut kuvisleirillä aiemminkin. Silja Majakangas ja Sanna Pajula kertoivat, että leirillä on ollut mukavaa.
– Mielenkiintoisin työ on ollut tehdä sokerimarmorointia. Mukavaa oli, kun toiset leiriläiset tulivat vierailemaan. Leiri on ollut sopivan mittainen ja tulisimme uudelleen.
Mirva Valkama sanoo olevansa tyytyväinen, että leiriä tukivat sekä kunnan kulttuuri- että liikuntatoimi.
– Puitteetkin olivat hyvät. Rajakallion ratsutilan antamien mahdollisuuksien lisäksi Tervatuvan vieressä oleva Lahtivaja oli mainio kuvataiteen työskentelylle. Tosin me kutsuimme sitä Lahtivajan sijaan Kuvisvajaksi, naurahtaa Valkama.
Leirillä tehtyjä töitä on esillä Karviatalon aulagalleriassa kesä–heinäkuun ajan.

Elämysleirillä näyteltiin

Kunnan nuoriso- ja kulttuuritoimen sekä Teatteriyhdistyksen järjestämälle elämysleirille osallistui yhteensä 17 näytelmäkerholaisnuorta, ja joukossa oli myös parkanolaisia. Leiriläiset ovat olleet aiemmin mukana lapsiteatterissa.
Retkien lisäksi nuoret tutustuivat näyttelemiseen Jokipirtillä, Karviatalolla ja ulkomuseolla.
– Nuoret saivat tehdä esimerkiksi prinsessasadun ja tietenkin omaa inspiraatiota käyttäen, leirin vetäjänä toiminut Leena Koivula kertoo.