Kuivasjärvessä ei edelleenkään sinilevää, muualla havainnot ovat runsastuneet

Sinilevä on selvästi runsastunut Pirkanmaan järvissä, mutta Kuivasjärven tarkkailupaikalla sitä ei ole tänä kesänä havaittu.
Viikolla 26 Pirkanmaalla havaittiin runsaasti sinilevää Tampereella Kaukajärvessä ja Näsijärven Rauhaniemen uimarannassa. Vähän sinilevää havaittiin 12 havaintopaikalla, Vesilahden kirkonkylän rannassa Pyhäjärvessä, Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa ja Kirkkojärven Lempoisten uimalassa, Nokialla Vihnusjärvessä, Ikaalisissa Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa ja Hämylänlahdella, Sastamalan Houhajärvessä, Pälkäneellä Mallasveden Pakanrannassa, Hämeenkyrössä Järvenkylänjärven uimarannassa, Tampereella Näsijärven Elianderin uimarannassa, Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla ja Virroilla Vähä Valkeajärvessä.
Virallisten leväseurantapaikkojen lisäksi yleisöhavaintoja sinilevistä oli tehty Kyrösjärven Tuomistonlahdelta (Ikaalinen), Rutajärvestä (Urjala), Längelmäveden Jaalanniemestä (Kangasala), Höytämöjärvestä (Lempäälä) ja Mäyhäjärven Leponokasta (Lempäälä).