Valtuusto hyväksyi liiketontin kaavan

Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti Kolmostien ja Uudenasemantien risteyksessä sijaitsevan liiketontin kaavan. Alueen varannut ja sinne rakentamista suunnitteleva, yrittäjä ja valtuuston jäsen Kauko Turunen jääväsi itsensä ja poistui kokoustilasta asian käsittelyn ajaksi.
Turusen mukaan alueelle on suunnitteilla hotellin rakentaminen. Hän ei halua tässä vaiheessa kertoa suunnitelmien yksityiskohtia, koska neuvottelut hankkeesta ovat vielä kesken.
– Jos palaset loksahtavat kohdalleen, rakentaminen pitää saada käyntiin ensi vuoden puolella tai koko hanke pitää haudata, hän toteaa.
Tontti on kooltaan reilu kaksi hehtaaria. Aukealle peltoalueelle on pystytetty mainostaulu. Muutoin tontti on rakentamaton.
Kaavassa korttelin kerrosala on 4 000 neliötä. Tontti sijaitsee kolmen kilometrin päässä Parkanon ydinkeskustasta, ja alue on merkitty maakuntakaavassa työpaikka-alueeksi.
Majoitustilan lisäksi tontille saa rakentaa polttoaineen jakelupisteen ja huoltoaseman liiketilan.
Tekninen johtaja Jarmo Kyösti muistutti kaavan valtuustokäsittelyssä, että hanke on ollut vireillä 12 vuotta. Se käynnistyi maanomistaja Urho Viljanmaa Oy:n aloitteesta.
Parkanon kaupunki hankki alueen omistukseensa vuonna 2015. Kaavoitusprosessi käynnistettiin uudelleen viime vuoden lopulla, kun Turunen varasi tontin ja halusi viedä kaavoituksen loppuun.
Kyöstin mukaan kaavan uudessa luonnosvaiheessa rakennuksen kerrosalaa lisättiin ja kerrosluku kasvoi kahdesta neljään.