Kolmostien Terveys suunnittelee kotipalvelun alihankintaa

Kolmostien Terveys ja 9Lives Pirkanmaa Oy suunnitelevat yhteistyötä kotihoidon, sen tukipalveluiden ja osan vammaispalveluista tuottamisessa Kihniössä ja Parkanossa. Mallissa 9Lives tuottaisi nämä palvelut alihankintana Kolmostien Terveydelle. Yritysten mukaan näin haettaisiin sekä tehokkuuden että hoidon laadun parantaminen samanaikaisesti.
Tässä vaiheessa 9Lives suunnittelee pilottihanketta, jossa tehtäisiin esiselvitys nykyisistä toimintatavoista ja kustannuksista. Sen jälkeen 9Lives tietää, onko varsinaiseen sopimukseen mahdollisuutta vai ei. Varsinainen sopimus toteutuisi liikkeenluovutusperiaatteella eli kotihoidon henkilökunta siirtyisi 9Livesin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Sopimus olisi viisivuotinen.

Kaupunginhallitus näytti vihreää valoa

Parkanon kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina sen vuoksi, että sote-palvelusopimuksen mukaan kaupungin pitää hyväksyä Kolmostien Terveyden käyttämät alihankkijat. Kaikkia alihankkijoita ei tosin tuoda kaupunginhallitukseen asti. Tätä asiaa olivat kokouksessa esittelemässä Kolmostien Terveyden toimitusjohtaja Timo Hokkanen ja 9Lives Oy:n liiketoimintajohtaja Timo Palo.
Hallitus antoi hyväksymisensä. Tapio Ristamäki (sd) jätti päätökseen eriävän mielipiteensä. Hänen mielestään asia tuli päätettäväksi liian nopealla aikataululla, hän olisi halunnut ennakkotietoa siitä aiemmin.