Seitsemisen luontokeskus hakee uutta yrittäjää

Metsähallitus hakee uutta vuokralaista Seitsemisen luontokeskukseen. Nykyinen yrittäjä Merja Salmela ehtii toimia luontokeskuksessa vajaan vuoden. Hän jatkaa ravintola- ja majoituspalveluyrittäjänä tiloissa vuoden loppuun asti.
Järvi-Suomen Luontopalvelujen puistonhoitaja Tuula Peltola kertoo, että uuden yrittäjän toivotaan aloittavan toimintansa heti vuodenvaihteen jälkeen.
– Toiveemme on, että toiminta jatkuisi keskeytyksettä, hän toteaa.
Metsähallituksen tavoitteena on kehittää luontokeskuksesta monipuolinen retkeilykeskus, joka palvelee kansallispuiston asiakkaita. Seitsemisen kansallispuiston ytimessä sijaitseva luontokeskuskokonaisuus sisältää kahvila-ravintolan, auditorion, näyttelytilat sekä majoitus-, sauna- ja keittiötilat lisärakennuksessa. Majoitustilaa on 20 retkeilijälle, ja pihapiirissä on nuotiokatos ja varastotiloja.

Puistossa 45 000 retkeilijää vuodessa

Peltolan mukaan kansallispuiston kattava reitti- ja latuverkosto tarjoaa hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja useamman päivän retkiin.
– Luontokeskuksessa on laajat mahdollisuudet kehittää palveluja, ja meidän toive tietysti on, että mahdollisuuksia hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon. Tilat soveltuvat monenlaiseen ohjelmapalvelu-, välinevuokraus- ja tapahtumatoimintaan. Olemme avoimella mielellä keskustelemassa koko rakennuksen monipuolisesta hyödyntämisestä, ja haluamme tarjota yrittäjälle tai yrittäjäporukalle mahdollisuudet pitkän aikavälin kehittämiseen, Peltola sanoo.
Seitsemisen kansallispuistossa vierailee vuosittain lähes 45 000 retkeilijää, ja käyntimäärä on kasvussa. Luontokeskus sijaitsee kansallispuiston sisääntuloreitin varrella ja toimii luontopolkujen ja retkeilyreittien lähtöpisteenä. Koveron perinnetila sijaitsee 7 kilometrin päässä.