Aureentielle uutta pintaa vielä tänä syksynä

Parkanon päällystystöihin varatusta määrärahasta jäi kesän asvaltointitöiden jälkeen käyttämättä osa, joten tekninen lautakunta päätti viidestä lisäkohteesta, jotka teetetään vielä tämän vuoden puolella. Suurin niistä on Aureentien päällysteen uusiminen Viinikanjoen sillan ja Torpparinkadun välisellä osuudella.
– Kesän kohteet saatiin edullisemmin kuin alun perin laskettiin. 395 000 euron määrärahasta jäi jäljelle 138 000 euroa. Tarpeita on kyllä runsaasti, työpäällikkö Pekka Mikkola kertoo.
Tekninen lautakunta osoitti Aureentien pintaukseen 70 000 euroa ja neljään pienempään kohteeseen vähän vähemmän.
Aureentien huono kunto on tunnettu. Paitsi että päällyste halkeilee, on tiessä myös pahoja kuoppia. Kaikkea ei kuitenkaan saadaan kuntoon tällä lautakunnan päätöksellä, sillä kaupungin hoitovastuu tiestä ulottuu vain taajamamerkille asti. Loppu on valtion tietä ja ely-keskuksen hoidossa.
– Siellä ovat pahemmat heitot. Sillalta Torpparinkatuun asti ulottuva osuus pystytään tasausmassalla ja asvaltilla tekemään kunnolliseksi. Lautakunnassa oli puhetta, että jos kaupunki nyt päällystää oman osuutensa, niin täytyy yrittää saada loppuosaa Kuruntielle saakka mukaan elyn ohjelmaan, Mikkola kertoo.

Syksyn lisäpäällystykset

 • Aureentie 70 000 euroa
 • Yrittäjäkadun alkuosa 20 000 euroa
 • Niementie väli Humalankatu–Urheilukuja (toinen kaista) 10 000 euroa
 • Kissakivenkadun paikkaukset 10 000 euroa
 • Katuvalorailojen paikkaus 25 000 euroa

Jo päällystetyt kohteet

 • Parkanontien pohjoisosa
 • Parkanontien eteläosa
 • Yliskyläntien alku
 • Jokiharjunkatu–Ailinkuja–Jaakonkatu
 • Karhulankatu
 • Kaironiemenkatu
 • Paikkauksia