Hammaslääkäripalveluille luvassa jatkuvuutta

PlusTerveys TempoDent Parkanon vastaanotolla työskentelevät hammashoitaja Kirsi Valkama, suuhygienisti Janna-Mari Friman ja hammaslääkäri Riitta Koivunen. Esimiestehtävistä vastaa TempoDentin johtaja Kimmo Rauhala.

Hammaslääkäri Riitta Koivusen Plusterveys -vastaanotto muuttui syyskuun alussa Plusterveys TempoDentin toimipisteeksi.
Koivusen mukaan muutoksella taataan vastaanoton jatkuminen tulevaisuudessa.
Tällä hetkellä toiminta jatkuu samaan tapaan kuin tähänkin asti. Koivusen lisäksi TempoDent Parkanon vastaanotolla työskentelevät suuhygienisti Janna-Mari Friman sekä hammashoitaja Kirsi Valkama.
Muutos lähti liikkeelle Koivusen aloitteesta. Omaa vastaanottoa Parkanossa liki 29 vuotta pyörittänyt Koivunen haluaa varmistaa, että työt vastaanotolla jatkuvat myös sen jälkeen, kun hän itse jää pois työelämästä.
– Toivon tällä järjestelyllä vahvaa taustatukea sille, että vastaanotolle löytyy uusi hammaslääkäri ja ammattitaitoisten, nuorten työntekijöiden työt jatkuvat, hän kertoo.
Näillä näkymin Koivunen suunnittelee jäävänsä eläkkeelle muutaman vuoden päästä.
Hammaslääkäriasema TempoDentin toimipisteitä on Pirkanmaalla yhteensä viisi, lähin Ikaalisissa. Ne kaikki kuuluvat Plusterveys -yritykseen.
Vastaanoton johtajana toimivan erikoishammaslääkärin Kimmo Rauhalan mukaan yhteenliittymät hyödyttävät erityisesti maakuntien pieniä vastaanottoja.
Työpaikkojen säilyminen ja uusien työntekijöiden löytäminen helpottuvat, kun työntekijät voivat liikkua toimipisteiden välillä. Myös lyhytaikaisten sijaisuuksien hoitaminen helpottuu.
Rauhala näkee Parkanon tulevaisuuden valoisana.
– Vastaanoton työtilanne on hyvä, koska täällä on vakiintunut asiakaskunta. Isoissa kaupungeissa on enemmän tarjontaa ja kilpailu asiakkaista on kovaa.
Koivuselle uusi yritysjärjestely näkyy käytännössä vain siinä, että vastaanoton vetovastuu on siirtynyt Rauhalalle.
– Esimiestehtävät ovat jääneet pois, joten paperityötä ja byrokratiaa on nyt vähemmän, Koivunen kertoo.