Karvian nuorisoseurassa tanssitaan yli rajojen

Karviassa käyvät tanhuamassa Pirkko Lyyski Kauhajoelta, Päivi Saarinen Parkanosta ja Juha Länsivaara Honkajoelta.

Karvian nuorisoseuran tanhuajat eli Nurkkurit jatkavat aktiivista toimintaansa. Tällä hetkellä ryhmässä on mukana kaikkiaan kuusi tanssiparia. Viime vuosina tanhuajilla onkin ollut kiirettä kun on ollut sekä Suomi 100 -teemavuosi että kansantanssin juhlavuosi.
Viime kesän iso tapahtuma tanhuajilla oli karjalaisten sukujuhlat heinäkuun lopulla Siilinjärvellä. Sukujuhlat olivat iso tilaisuus, ja kun kaikki tanssijat osallistuivat yhteiseen ohjelmaan, oli tanssijoita 250. Vauhdikasta ohjelmaa oli harjoiteltu kovasti. Reissu Karviasta Savoon kesti perjantaista sunnuntaihin.
Tanhuajat ovat silloin tällöin tehneet vierailun kansainväliseen Europeade-tapahtumaan, joka kerää tanssijoita monesta maasta. Viime vuonna se järjestettiin Turussa. Kun tapahtumaa on järjestetty ulkomailla, ovat Karvian nuorisoseuran tanhuajat osallistuneet työpajoihin, joissa on harjoiteltu toisten maiden kansantansseja.
Suomessa perinteinen tapahtuma on joka toinen vuosi järjestettävä Pispalan sottiisi, johon Karviastakin on useasti osallistuttu.

Tanssijoita myös naapurikunnista

Porukkaan on tullut tanssijoita myös naapurikunnista. Heitä on mukana nykyisin Karvian lisäksi Kauhajoelta, Honkajoelta sekä Parkanosta. Honkajoelta mukaan on tullut Juha Länsivaara.
– Olen tullut mukaan viime kaudella. Tanhusin viimeksi noin 25 vuotta sitten. Pidän tanhuamisesta se on hienoa ja mukavaa, Länsivaara kertoo.
Päivi Saarinen on tullut mukaan Parkanosta. Hänkin on tanhunnut aiemmin.
– Olen teininä tanhunnut 40 vuotta sitten. Tanssiminen ei ole niin helppoa nykyisin kuin se oli silloin. Karjalaisten sukujuhlassa esiintyminen oli kivaa ja hikistä, mutta se oli mukava reissu, Saarinen toteaa.
Tanhuajien ohjaajana viiden vuoden ajan toiminut Jaana Korpi rohkaisee muitakin tulemaan mukaan toimintaan.
– Porukkaan aina mahtuu mukaan, Korpi kannustaa.