Anna nauttii saamastaan Idols-kannustuksesta

Anna Myyryläisellä oli Idols-kilpailussa elämänsä paras päivä, kun hän tapasi fanittamansa muusikon ja pääsi jatkoon.

Idols-kilpailussa jatkoon päässyt Anna Myyryläinen on saanut paljon kannustusta. Parkanolaiset ovat noteeranneet nuoren naisen osallistumisen laulukilpailuun.
– Ihanaa, kun on tsemppareita. Tulin viikonlopuksi Helsingistä Parkanoon junalla, enkä ehtinyt junastakaan pois, kun joku kutsui minua Idols-Annaksi, Anna Myyryläinen sanoo.
Erityisen mukavalta kilpailijasta tuntui, kun hän kuuli, että hänen entisessä työpaikassaan K-Supermarket Parkanossa oli ollut kisakatsomo, jossa seurattiin Annan suoritusta tuomariston edessä.
Itse asiassa samaisesta työpaikasta löytyi myös ilmiantaja laulukilpailuun, kun Anna Myyryläinen ei itse lähettänyt tietojaan.
– Työkaverini Tuulia oli minut ilmoittanut. Tuotannosta otettiin yhteyttä, että haluavat minun osallistuvan. Lähetin lauluvideon ja onnekkaasti pääsin suoraan julkkistuomariston eteen, kun osa porukasta oli joutunut ensin esikarsintaan.
Ilmiantaja oli myös Anna Myyryläisen mukana Helsingin Musiikkitalolla käydyssä karsinnassa.

Elias Gouldin fani tapasi idolinsa

Anna Myyryläinen esiintyi Elastisen, Jannika B:n, Maija Vilkkumaan ja Jone Nikulan arvioitavana. Jannika B halusi kilpailijan esittävän vielä rintaäänellä kotimaisen kappaleen. Anna vakuutti tuomariston Haloo Helsingin biisillä.
Etukäteen Anna oli kertonut tuotannolle, että hän fanittaa Elias Gouldia. Tuomaristo yllätti Annan, sillä lipukkeen jatkoon pääsystä toi Elias Gould.
– En yhtään tiennyt, että Elias Gould oli siellä. Televisiossa nähty reaktioni oli ihan aito, ja oli ihan mahtavaa tavata hänet. Se oli oikeasti elämäni paras päivä.
Annalle osallistuminen Idols-kilpailuun on lapsuudessa syttynyt haave. Hän katseli pienenä samaista kilpailua televisiosta ja toivoi, että pääsisi itse joskus osallistumaan kisaan.
Annalle kilpailu toi lisää itsevarmuutta.
– Tiedän, että osaan laulaa ja pysyn nuotissa, mutta epäilin itseäni artistina. Sain tuomareilta paljon kehittäviä neuvoja, jotka kaikki eivät näkyneet televisiossa. Jannika B:n neuvo, että älä himmaile, oli yksi hyvä.
Helsingin Musiikkitalolta kakkosvaiheeseen Billnäsin Ruukkiin pääsi 70 kilpailijaa. Tämänkin osion Anna on jo kokenut.
– Ruukkiviikko oli ihan huippu. Meillä oli tiivis porukka ja yhteishenki kolmen päivän ajan. Kokemus oli myös rankka, ja nukuin sen jälkeen melkein kaksi päivää.
Laulajia testattiin erilaisissa osioissa, ja he lauloivat sekä yhdessä että yksin. Jatkoon pääsi 10 kilpailijaa.

Australian matka toi rohkeutta

Saatuaan valkolakin Parkanon lukiosta viime vuonna Anna Myyryläinen lähti kummitätinsä luo Australiaan. Hän oli Melbournessa neljä kuukautta, ja haki töitä, kun matkakassa hupeni.
– Sain töitä sähkö- ja maakaasusopimusten ovelta ovelle -myyjänä. Osaan myydä sähkösopimuksia englanniksi, mutta suomeksi en tiedä sanastoa.
Australia teki Annaan ison vaikutuksen, ja hän voisi matkata maahan toistamiseenkin joksikin aikaa.
– Sain matkalta rohkeutta ja uskallusta, kun huomasin, että pärjään omatoimisesti. Suomeen palattuani minun oli helpompi myös muuttaa Helsinkiin. Olen pikkukaupungin tyttö, mutta tässä elämänvaiheessa kaipaan ympärilleni suurempia kuvioita.
Anna Myyryläinen opiskelee Helsingin evankelisessa opistossa radio- ja tv-journalismia. Musiikin tekeminen sekä tv- ja radiotyö tuntuvat mielekkäältä ammatiksi saakka.
– Viihdeala kiinnostaa minua, mutta mietin erilaisia vaihtoehtoja, Anna Myyryläinen sanoo.