Kammoehtoossa tarinoita ja musiikkia

Tarinankerronnan lisäksi Nuorisoseuran näyttelijät myös lauloivat.

Yli 70 henkeä kokoontui tarinoiden ja laulujen äärelle pyhäinpäivän iltana Karvian valtuustosaliin. Kammoehtoon järjestivät Karvian kulttuuritoimi sekä teatteri Sampola. Teemaan johdattivat nuorisosihteeri Tiina-Kaisa Aro-Heinilä ja ohjaaja Rauni Virtanen.
Aro-Heinilä kertoi kekristä, joka oli perinteinen syysjuhla. Myöhemmin sen päivämääräksi tuli nykyinen pyhäinpäivä. Virtanen kertoi puolestaan, että Viron puolella pyhäinpäivän aika tunnetaan henkien yönä. Virtanen myös totesi, että ennen radiota ja televisiota ihmiset kävivät erityisesti pimeään vuodenaikaan kertomassa toisilleen erilaisia tarinoita.
Nuorisoseuran näyttelijät kertoivat seitsemän vanhaa tositarinaa menneisyydestä. Raimo Erkkilä kertoi yhtenä heistä tarinan siitä, kuinka yksi henkilö oli hiihtänyt järvellä ja eräs historiassa hassuna pidetty henkilö oli yhtäkkiä väistänyt umpihankeen. Toinen hiihtäjä oli kysynyt tältä miksi hän lähti väisti. Toinen oli vastannut, että oli väistänyt hautuumaalta tulevaa väkeä. Keskustelu jatkui siten, että toinen kysyi että miksei hänen tarvitse väistää ja toinen todennut toiselle, että hän ei niitä näekään.
Tämän jälkeen kuultiin, kuinka P. Mustapään kirjoittamassa tarinassa tosielämässä elänyt Domimus Krabbe tulee kummittelemaan. Hän on kirkkoherra, jolla on huono omatunto, koska on murhannut jonkun. Hän esimerkiksi ilmestyy mystisesti saarnastuoliin ja lopulta taas katoaa näkyvistä.
Tulevaan isänpäivään johdatti Jukka Anttila säveltämällään ja Ilpo Tiihosen sanoilla esitettyyn Isä kappaleeseen. Lisäksi kuultiin useita enemmän tai vähemmän rakkauteen liittyviä kansanlauluja. Nykypäivän musiikista Ilkka Viitala esitti Laura Häkkisen silmät -kappaleen. Tunnelmallinen ilta päätettiin Jukka Anttilan laulamana Kehtolauluun.
Yleisössä mukana ollut Ida Teeri oli tyytyväinen monipuolisen illan ohjelmaan
– Tilaisuuden nimestä huolimatta tämä ei kuitenkaan ollut pahempi elämys, ja sopi hyvin pyhäinpäivän teemaan, Teeri kertoi.